I když je vepřová panenka poněkud dražší, určitě stojí za vyzkoušení. Občas jsem si ji dala i v restauraci, ne všude ji však dokážou dobře připravit. Už jsem párkrát jedla vysušenou popř. gumovou vepřovou panenku a proto, pokud si chci pochutnat, tak si ji raději připravím sama. Při pečení pak platí raději dříve na maso kouknout a ochutnat, než to přešvihnout. Ingredience pro 3-4 porce cca 400 g vepřové panenky 100 g mraženého listového špenátu 1-2 stroužky česneku 1 malá cibule 100 ml bílého vína 50 ml smetany ke šlehání olej sůl, pepř (4 druhy pepře) 1 balení gnocchi (500 g) Postup Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku a česnek. Poté přidáme rozmražený špenát, osolíme, opepříme a vše zalijeme bílým vínem a cca 5 minut pod pokličkou povaříme. Dle potřeby přilijeme trochu vody. Nakonec přilijeme smetanu a povaříme do požadované hustoty směsi. Vepřovou panenku zbavíme přebytečných blan, osolíme, opepříme a na nejvyšším stupni (plameni) krátce osmahneme ze všech stran dozlatova. Poté vložíme do menší zapékací mísy popř. pekáčku a bez přikrytí pečeme v troubě při 200 °C cca 15-20 minut. Doba závisí na velikosti masa i na vlastních chuťových preferencích (dorůžova upečené popř. zcela propečené). Gnocchi uvaříme dle návodu, smícháme se špenátovou směsí a podáváme s na tenčí plátky nakrájenou vepřovou panenkou. Článek Vepřová panenka se špenátem a gnocchi na bílém víně se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Bylinková vepřová panenka vám nabídne lahodný pokrm plný vynikající šťávy. Kromě toho se jedná o měkké maso, které navíc obalíte v bylinkách. Právě bylinky jsou vynikajícími ingrediencemi, jež pomohou zvýraznit chuť pokrmu. K obrovským výhodám patří délka
projít na článekPONDĚLÍ 4.3.: polévka: Zeleninová s knedlíčky se špenátem a sýrem (1, 3, 7, 9, 12) hlavní jídlo: Pikantní fazole, chléb, čaj sladký polibek, ovocná šťáva, Carotelka mrkev/ananas, voda (1, 7) ÚTERÝ 5.3.: polévka: Norská rybí (4, 7, 9) hla
projít na článekJaro je v plném proudu, za chvíli tu máme Velikonoce a je třeba nějak osvěžit i náš jídelníček. Velká porce mrkvičky, hrst čerstvé voňavé petrželky a osvěžující pomeranč, to je základem tohoto receptu. Díky vepřovému masu pak tímto jarnějším receptem nepo
Myslíte si, že toto je exotická kombinace vaření? Omyl, toto je recept našich babiček a prababiček. Je to staročeské jídlo české kuchyně. Protože švestky a vepřové k sobě patří. Potřebujeme na 4 porce: 2 vepřové panenky 10 plátků anglické slaniny Olej,
projít na článekPřestože dýně je typická spíše pro podzim, dnes už není problém ji sehnat celoročně a obzvlášť tu máslovou. Na pultech ji poznáte podle typického hruškovitého tvaru. Největší problém mám vždy s jejím oloupáním, přeci jen je slupka celkem tuhá, ale když se