Vepřová panenka se špenátem agnocchi nabílém víně

I když je vepřová panenka poněkud dražší, určitě stojí za vyzkoušení. Občas jsem si ji dala i v restauraci, ne všude ji však dokážou dobře připravit. Už jsem párkrát jedla vysušenou popř. gumovou vepřovou panenku a proto, pokud si chci pochutnat, tak si ji raději připravím sama. Při pečení pak platí raději dříve na maso kouknout a ochutnat, než to přešvihnout. Ingredience pro 3-4 porce cca 400 g vepřové panenky 100 g mraženého listového špenátu 1-2 stroužky česneku 1 malá cibule 100 ml bílého vína 50 ml smetany ke šlehání olej sůl, pepř (4 druhy pepře) 1 balení gnocchi (500 g) Postup Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku a česnek. Poté přidáme rozmražený špenát, osolíme, opepříme a vše zalijeme bílým vínem a cca 5 minut pod pokličkou povaříme. Dle potřeby přilijeme trochu vody. Nakonec přilijeme smetanu a povaříme do požadované hustoty směsi. Vepřovou panenku zbavíme přebytečných blan, osolíme, opepříme a na nejvyšším stupni (plameni) krátce osmahneme ze všech stran dozlatova. Poté vložíme do menší zapékací mísy popř. pekáčku a bez přikrytí pečeme v troubě při 200 °C cca 15-20 minut. Doba závisí na velikosti masa i na vlastních chuťových preferencích (dorůžova upečené popř. zcela propečené). Gnocchi uvaříme dle návodu, smícháme se špenátovou směsí a podáváme s na tenčí plátky nakrájenou vepřovou panenkou. Článek Vepřová panenka se špenátem a gnocchi na bílém víně se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Bylinková vepřová panenka

Bylinková vepřová panenka vám nabídne lahodný pokrm plný vynikající šťávy. Kromě toho se jedná o měkké maso, které navíc obalíte v bylinkách. Právě bylinky jsou vynikajícími ingrediencemi, jež pomohou zvýraznit chuť pokrmu. K obrovským výhodám patří délka

projít na článek

Jídelníček 4.3. 8.3.

PONDĚLÍ 4.3.: polévka: Zeleninová s knedlíčky se špenátem a sýrem (1, 3, 7, 9, 12) hlavní jídlo: Pikantní fazole, chléb, čaj sladký polibek, ovocná šťáva, Carotelka mrkev/ananas, voda (1, 7) ÚTERÝ 5.3.: polévka: Norská rybí (4, 7, 9) hla

projít na článek

Vepřová panenka smedovými mrkvičkami abramborovou kaší

Jaro je v plném proudu, za chvíli tu máme Velikonoce a je třeba nějak osvěžit i náš jídelníček. Velká porce mrkvičky, hrst čerstvé voňavé petrželky a osvěžující pomeranč, to je základem tohoto receptu. Díky vepřovému masu pak tímto jarnějším receptem nepo

projít na článek

Vepřová panenka se švestkami

Myslíte si, že toto je exotická kombinace vaření? Omyl, toto je recept našich babiček a prababiček. Je to staročeské jídlo české kuchyně. Protože švestky a vepřové k sobě patří. Potřebujeme na 4 porce: 2 vepřové panenky 10 plátků anglické slaniny Olej,

projít na článek

Vepřová panenka našalvěji se žampiony adýňovou kaší

Přestože dýně je typická spíše pro podzim, dnes už není problém ji sehnat celoročně a obzvlášť tu máslovou. Na pultech ji poznáte podle typického hruškovitého tvaru. Největší problém mám vždy s jejím oloupáním, přeci jen je slupka celkem tuhá, ale když se

projít na článek