Vitaminy

Vitaminy jsou organické látky neenergetické povahy, které organizmus potřebuje, ale neumí je sám syntetizovat vůbec, nebo jen nedostatečně, a proto musí být přijímány v potravě (s výjimkou vitaminu D). Vitaminy se vyskytují v malých koncentracích prakticky ve všech potravinách. Každý má svou vlastní funkci a nemůže být nahrazen jinou látkou. Podílejí se na řadě biochemických reakcí, jsou nezbytné pro udržení tělesných funkcí a výstavbu nových tkání, některé vitaminy (např. E, C, A,...

projít na článek

Tofu - co to je?

TOFU - co to je? Tofu obsahuje vysoké množství bílkovin, narozdíl od ostatních luštěnin je dobře stravitelné a je vynikající pokud je zařazeno do dietního plánu. Často se o něm mluví jako o náhradě masa. Výhoda tofu je také v tom, že neobsahuje nasyce

projít na článek

Příspěvky VoZP v roce 2023

VoZP poskytuje dárcům krve a kostní dřeně příspěvek až 5000 Kč a další finanční příspěvky v rámci programu preventivní zdravotní péče. Na této stránce uvádíme seznam příspěvků VoZP pro dárce krve a kostní dřeně v roce 2023. Kromě těchto benefitů mů

projít na článek

Příspěvky ZP MV ČR v roce 2023

ZP MV ČR poskytuje v roce 2023 dárcům krve a kostní dřeně příspěvek až 7000 Kč a další finanční příspěvky v rámci preventivních programů. Na této stránce uvádíme seznam příspěvků ZP MV ČR pro dárce krve a kostní dřeně v roce 2023. Kromě těchto bene

projít na článek

Blahodárný účinek česneku na lidský organizmus

(autor: Jiri J., Osobní Fitness Trenér, Masér, Výživový poradce) Česnek (Allium Sativum) pochází ze západní Asie. Původní předchůdce česneku planý česnek Allium longicuspis rostl v Mongolsku a Kyrgyzské stepi odkud se rozšířil do Číny. Česnek se stal veli

projít na článek

Jana Nosálková a loutkové divadlo – Jenovéfa (loutkové divadlo)

/*! elementor - v3.16.0 - 17-10-2023 */ .elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img[src$=".svg"]{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block}

projít na článek