Využijte léčivé síly modřínu: Recepty na domácí sirup, med, tinkturu či chuťovku z výhonků

Modřín je v našich končinách jediným jehličnanem, jemuž na zimu opadává jehličí. Na jaře naroste nové, světle zelené. Později jehličí ztmavne a ztvrdne. Než se tak stane, můžete vyrazit do lesa na ...

projít na článek

Léčivé účinky bylinek a koření

Léčivé byliny a koření jsou ceněny nejen pro svou chuť a vůni, ale i pro své léčivé vlastnosti. V tomto článku bychom chtěli popsat léčivé vlastnosti kuchyňských bylinek a koření a také způsoby jejich použití k léčbě vašich zdravotních problémů. Využití l

projít na článek

Sklizeň rebarbory právě vrcholí! Nepropásněte ji a inspirujte se recepty, které si zamilujete.

Sezóna rebarbory je v plném proudu a jelikož není nikterak dlouhá, určitě stojí za to ji využít naplno. I když se jedná o zeleninu, v kuchyni se využívá zpravidla nasladko – nejčastěji ji znáte v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklé recepty a při

projít na článek

Pesto z česnekových výhonků, pacibulek a chilli papričky

Pacibulky mají intenzivní česnekovou chuť a jsou ostřejší než samotné výhonky, jejich rozemletím v poměru 2 :1, 2 díly pacibulek, 1 díl výhonků, si tak můžeme připravit pesto, které zcela nahradí stroužky česneku. Pestem, připraveným podle tohoto receptu,

projít na článek

Oblíbené domácí sirupy

Domácí sirupy jsou vynikající alternativou k těm, které najdete v obchodech. Nejenže jsou zdravější, ale také nabízejí možnost experimentovat s chutěmi. Zde představujeme několik oblíbených tipů na přípravu domácích sirupů. Sirup z černého rybízu: Čer

projít na článek

Rebarborový sirup

Nejčastěji znáte rebarboru připravenou v podobě koláče. Vyzkoušejte ale i méně obvyklý recept a připravte si tentokrát třeba lahodný sirup. Pro přípravu limonády pak nasypeme do sklenice kostky ledu, přelijeme sirup podle chuti a naředíme sodovkou, skvělé

projít na článek