1kg jablek1kg cibule0,5kg mrkve0.5kg celeru1kg červené řepy1kg protlaku Zeleninu uvaříme do měkka v 1,5l vody s třemi bobkovými listy, které pak vytáhneme a zeleninu rozmixujeme. Přidám protlak, 0.5l octu, 1kg cukru, 15g solí, lžičku skořice, lžičku nového koření, lžičku pepře, lžičku papriky a lžičku zázvoru. Přivedeme k varu a na mírném OHNI mícháme 10 až 15 minut, aby se cukr rozpustil a odvařilo štiplavé aroma octu. Poté přepasírujeme, dáme do sklenic a zavaříme 20 min. na 800C. The post ZELENINOVÝ KEČUP appeared first on Exactrecept.cz.
2 kg rajčata50 g česnek600 g cibule250 g cukr35 g sůl10 g mletá paprika sladká5 g chilli1 dl ocet5 ks hřebíček2 ks bobkový list5 ks nové koření Zeleninu pokrájíme, smícháme s ostatními ingrediencemi a pečeme v troubě na 2500C cca 2 hodiny. Po vychl
projít na článekMiluješ těstoviny? Vítej v klubu! Pokud ale razíš to, že kečup a sýr k dokonalosti nestačí, připrav si příště božsky vymazlenou boloňskou omáčku!
projít na článekRecept na rychlý těstovinový salát, ve kterém užijeme úrodu ze zahrádky a dobře si pochutnáme. Salát si můžeme s sebou vzít i do práce či na cesty.
projít na článekRatatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm. Připravuje se zejména v okolí města Nice. Jméno pochází z okcitánského slova ratatolha, což znamená míchaný pokrm. V Katalánsku je podobný pokrm nazýván xamfaina a na Mallorce tumbet.
projít na článekSalát ze zeleniny, tuňáka a vařeného vejce je lehké a zároveň syté jídlo, které je ideální do teplejších dnů. Zeleninu si můžete namíchat podle svého gusta (např. ředkvičky, cuketa, paprika, mrkev, fenykl, baby špenát, rukola, polníček…) ale já se v tomto
projít na článek