Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.
Jak si na vinici počínat v listopadu, ptáme se odbornice na vinohradnictví a vinařství z České zahradnické akademie Mělník Ludmily Svobodové.
Kysané zelí obsahuje řadu vitamínů a zdraví prospěšných látek. V minulosti bylo využíváno jako dostupný zdroj vitamínu C v období zimy, kdy byl nedostatek čerstvého ovoce a zeleniny. Domácí kysané zelí se s tím z obchodu nedá srovnat ani v chuti, ani v ob
Kulajda je bílá polévka, která se připravuje z vody, smetany, koření, vajíčka, kopru a brambor. Typická je svou vysokou hustotou, bílou barvou a charakteristickou chutí. Pro přípravu kulajdy neexistuje jednotný recept, který by byl univerzální. Vyskytuje
Pračka si zaslouží náležitou pozornost, aby vám co nejdéle dobře sloužila. Moderní pračky naštěstí nevyžadují stálou péči, stačí jim jen trochu vaší trpělivosti několikrát do roka. Vodní kámen trápí pračky nejčastěji. Přitom se jej lze poměrně snadno zbav
Hovězí maso je spolu s vepřovým nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí se dostává na stůl v mnoha různých úpravách, ať už v celku jako hovězí pečeně, nakrájené na plátky jako steak nebo biftek, na drobné kousky například v podobě guláše, mleté
Učarovaly vám rostlinné vůně a chtěli byste si vytvořit vlastní silici, například z levandule, máty a nebo z růží. Obvykle se vonné silice získávají pomocí parní destilace, která ale vyžaduje laboratorní instrumenty, které každý rozhodně doma nemá. Víme j
Maso naložené v marinádě je křehčí, vláčnější a šťavnatější. Na přípravu marinád se většinou používá olej, ocet nebo případně i víno, koření a bylinky, někdy základ tvoří bílý jogurt nebo kefír a přidává se i citronová šťáva.
Plod jabloně patří mezi nejběžnější druhy ovoce nejen ve střední Evropě. Jablka jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Vyrábí se z nich mošty a džusy, džemy, kompoty, zákusky, čaje, aroma do jiných jídel. Mají nezastupitelné místo ve výživě, jelikož o
Nepečených dortů naleznete na internetu nepřeberné množství, ale jaký vybrat, který bude ten nejlepší. V tomto článku naleznete několik tipů na přípravu nepečených dortů, ověřených hospodyňkami i uživatelkami. Nepečený dort není nic složitého. To sami uvi
Svatební cukroví neodmyslitelně patří ke svatební hostině. Patří sem svatební dort, cukroví a koláčky.
Nejčastějším generátorem ochranných a bezpečnostních pásem bývají vlastníci technické infrastruktury (vodovod, kanalizace, elektřina, plyn, sdělovací kabely a jiné). Dále pak stavby dopravní (komunikace silniční, drážní a letecká), stavby kulturní (památk
Na stavbu zahradní pergoly není nikdy pozdě, lze ji stavět od jara do podzimu. Zastřešená pergola chránící nejen před slunečním světlem, ale i před deštěm nám poskytne po většinu roku příjemné venkovní posezení.
Disperzní lepidla přinášejí do moderního stavitelství značné úspory času, nákladů na práci a často také nákladů na materiál.
Lečo je pokrm původně z Maďarska, ale jeho obměny nalezneme jak v Rumunsku, Bulharsku, Řecku, tak i u nás. Lečo je nesmírně zdravý a hlavně laciný pokrm, který uvaříte takřka kdykoliv, pokud máte v lednici alespoň trochu zeleniny – rajčata, papriku a něja
Kroucení listů u rostlin způsobuje celá řada onemocnění nebo nevhodná péče o rostliny.