České nápady cz - nápady českého kutila

Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.

projít na web

Kalendář pro vinaře - listopad

Jak si na vinici počínat v listopadu, ptáme se odbornice na vinohradnictví a vinařství z České zahradnické akademie Mělník Ludmily Svobodové.

projít na článek

Zavařování kysaného zelí

Kysané zelí obsahuje řadu vitamínů a zdraví prospěšných látek. V minulosti bylo využíváno jako dostupný zdroj vitamínu C v období zimy, kdy byl nedostatek čerstvého ovoce a zeleniny. Domácí kysané zelí se s tím z obchodu nedá srovnat ani v chuti, ani v ob

projít na článek

Kulajda - Kluci v akci

Kulajda je bílá polévka, která se připravuje z vody, smetany, koření, vajíčka, kopru a brambor. Typická je svou vysokou hustotou, bílou barvou a charakteristickou chutí. Pro přípravu kulajdy neexistuje jednotný recept, který by byl univerzální. Vyskytuje

projít na článek

Čištění pračky kyselinou citrónovou

Pračka si zaslouží náležitou pozornost, aby vám co nejdéle dobře sloužila. Moderní pračky naštěstí nevyžadují stálou péči, stačí jim jen trochu vaší trpělivosti několikrát do roka. Vodní kámen trápí pračky nejčastěji. Přitom se jej lze poměrně snadno zbav

projít na článek

Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci

Hovězí maso je spolu s vepřovým nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí se dostává na stůl v mnoha různých úpravách, ať už v celku jako hovězí pečeně, nakrájené na plátky jako steak nebo biftek, na drobné kousky například v podobě guláše, mleté

projít na článek

Domácí výroba vonné silice

Učarovaly vám rostlinné vůně a chtěli byste si vytvořit vlastní silici, například z levandule, máty a nebo z růží. Obvykle se vonné silice získávají pomocí parní destilace, která ale vyžaduje laboratorní instrumenty, které každý rozhodně doma nemá. Víme j

projít na článek

Marináda na maso na gril

Maso naložené v marinádě je křehčí, vláčnější a šťavnatější. Na přípravu marinád se většinou používá olej, ocet nebo případně i víno, koření a bylinky, někdy základ tvoří bílý jogurt nebo kefír a přidává se i citronová šťáva.

projít na článek

Jablečný koláč na plech

Plod jabloně patří mezi nejběžnější druhy ovoce nejen ve střední Evropě. Jablka jsou důležitou součástí našeho jídelníčku. Vyrábí se z nich mošty a džusy, džemy, kompoty, zákusky, čaje, aroma do jiných jídel. Mají nezastupitelné místo ve výživě, jelikož o

projít na článek

Nepečený jahodový dort

Nepečených dortů naleznete na internetu nepřeberné množství, ale jaký vybrat, který bude ten nejlepší. V tomto článku naleznete několik tipů na přípravu nepečených dortů, ověřených hospodyňkami i uživatelkami. Nepečený dort není nic složitého. To sami uvi

projít na článek

Svatební cukroví - recepty s obrázky

Svatební cukroví neodmyslitelně patří ke svatební hostině. Patří sem svatební dort, cukroví a koláčky.

projít na článek

Ochranné pásmo

Nejčastějším generátorem ochranných a bezpečnostních pásem bývají vlastníci technické infrastruktury (vodovod, kanalizace, elektřina, plyn, sdělovací kabely a jiné). Dále pak stavby dopravní (komunikace silniční, drážní a letecká), stavby kulturní (památk

projít na článek

Stavba pergoly

Na stavbu zahradní pergoly není nikdy pozdě, lze ji stavět od jara do podzimu. Zastřešená pergola chránící nejen před slunečním světlem, ale i před deštěm nám poskytne po většinu roku příjemné venkovní posezení.

projít na článek

Disperzní lepidlo

Disperzní lepidla přinášejí do moderního stavitelství značné úspory času, nákladů na práci a často také nákladů na materiál.

projít na článek

Lečo s moravskou klobásou

Lečo je pokrm původně z Maďarska, ale jeho obměny nalezneme jak v Rumunsku, Bulharsku, Řecku, tak i u nás. Lečo je nesmírně zdravý a hlavně laciný pokrm, který uvaříte takřka kdykoliv, pokud máte v lednici alespoň trochu zeleniny – rajčata, papriku a něja

projít na článek

Kroucení listů

Kroucení listů u rostlin způsobuje celá řada onemocnění nebo nevhodná péče o rostliny.

projít na článek