České nápady cz - nápady českého kutila

Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.

projít na web

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta se řadí mezi moučné pokrmy, které jsou velmi oblíbené v naší kuchyni.

projít na článek

Brokolicová polévka s bramborem

Jak říkávala babička: Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt. Vyzkoušejte tedy například zeleninové delikatesy a uvařte si polévku z brokolice, která nejenže zaujme svou barvou a chutí, ale je i plná vitamínů. V tomto článku najdete rychlé recepty a 

projít na článek

Kapusta s bramborem

Kapusta s bramborem se může podávat jako příloha či samostatný pokrm, například jako zapečená. Jako příloha skvěle ladí k pečenému masu. Dušenou kapustu ovšem můžeme podávat i samostatně s chlebem nebo brambory.

projít na článek

Sýrová omáčka z taveného sýra

Tavený sýr je trvanlivý mléčný výrobek, který vzniká mletím, mícháním a tavením přírodních sýrů a dalších zdravotně nezávadných potravinářských surovin a přísad. Tavení probíhá při teplotě nejméně 80 °C v celé hmotě po dobu alespoň 30 sekund za použití ta

projít na článek

Dušená mrkev na másle s vepřovým masem

Jedná se o dušené jídlo, tudíž na něj nemůžeme příliš spěchat a musíme si ho zpočátku trochu odpracovat. Počáteční práce spočívá především v tom, že je třeba důkladně opéct maso na trošce másla v kastrolu. Cílem není, aby maso změklo, nýbrž aby dostalo co

projít na článek

Medvědí česnek - pěstování a účinky

Medvědí česnek je velmi prospěšná, vytrvalá bylinka, která začíná vyrůstat brzy zjara, a to od poloviny března, roste zhruba 3 měsíce a poté rychle zmizí. Medvědí česnek ve volné přírodě tvoří specifické porosty v lese a nedá se přehlédnout. Charakteristi

projít na článek

Rajská polévka z protlaku

Rajská polévka připravovaná z protlaku je velice rychlá a chutná. Jako zavářku můžeme podávat rýži, těstoviny, kapání, nočky.

projít na článek

Tvarohový krém do dortu

Dort je sladký dezert tvořený obvykle několika pláty, které se slepují krémem, čokoládou, marmeládou, medem či dalšími pochutinami. Receptů na krémy je nespočet, převážně na ty hutné máslové. Pojďme se ale dnes podívat na odlehčené krémy z tvarohu, které

projít na článek

Brokolicová krémová polévka od Pohlreicha

Brokolicová polévka podle Zdeňka Pohlreicha je krémová polévka, v níž skvěle zužitkujete i košťál. Měla by vynikat krásně svěží a sytou barvu, být ochucená pečeným česnekem a zahuštěná krémovým sýrem.

projít na článek

Rajská polévka podle Zdeňka Pohlreicha

Rajská polévka podle Zdeňka Pohlreicha je asi trochu jiná, než jsme většinou zvyklí, ale je opravdu velmi chutná.

projít na článek

Grilování kotlet

Vynikající kotletu připravíte na grilu a může být s kostí nebo bez kosti. Před tepelnou úpravou grilováním je vhodné maso marinovat.

projít na článek

Fazolová polévka z červených fazolí

Fazole jsou významným zdrojem železa, dále obsahují niacin, kyselinu pantotenovou, provitamín A, vitamín C a tuky. Díky vysokým nutričním hodnotám jsou fazole známé jako maso chudých, jsou vhodným zdrojem živin pro lidi, kteří z finančních nebo jiných dův

projít na článek

Begonie do truhlíku

Begonie patří mezi nejznámější okrasné rostliny. Zdobí okna zevnitř i zvenčí, jelikož to jsou jak pokojové, tak zahradní květiny. Sluší jim to nejen v okenních truhlících, ale i přímo na záhonech. Venkovních begonií je neuvěřitelné množství a každý si můž

projít na článek

Ptačinec žabinec jako léčivá rostlina

Kdyby vám někdo nabídl preparát, který obsahuje spoustu vitaminů a minerálů a nemá vedlejší účinky, určitě byste o něm uvažovali a byli byste připraveni otevřít peněženku. A což teprve, kdyby byl zdarma? Stačí si ho najít, nasbírat, užívat… a vážit si ho.

projít na článek

Lípa pro chuť i pro zdraví

Náš národní strom nádherně voní a ještě prospívá zdraví.Věděli to naši předkové, potvrzují to výzkumy.

projít na článek