Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.
Nástavkové včelaření umožňuje rychlé ošetření včelstev. Další předností tohoto způsobu včelaření jsou větší možnosti přizpůsobit ošetřování různým podmínkám snůškovým, klimatickým a provozním, je tedy variabilnější.
Studené omáčky, zálivky nebo dipy se podávají k masům a strávník si jimi maso přelévá nebo jej do nich namáčí. Hlavním významem je, že mají doplnit chuť předkládaného masa.
Ovocné stromky se vysazují v chladném období a v době vegetačního klidu. Správný způsob výsadby ovlivní růst a vývoj stromů často na léta nebo i na celou dobu jejich života. Ovocné stromy dáváme na trvalé stanoviště.
Ovocné stromy vyžadují pravidelný řez. Důležité je však jeho vhodné načasování i provedení.
Podle severoamerických indiánů lapač snů zachycuje dobré sny a špatné sny odhání. Měl by být zavěšen v místnosti, kde dotyčná osoba spí.
Studený předkrm se podává před polévkou i v menu bez polévky. Předkrm by měl být pikantní, na pohled lákavý, neměl by zasytit, ale povzbudit chuť. Ideálními předkrmy jsou šunkové závitky, plněná vejce, lahůdkové saláty.
Římský kmín má velmi pronikavou nahořklou chuť. Přidává se do ostrých kořenicích směsí. Namletý dodává exotickou chuť bílým krémovým omáčkám.
Tento půvabný keř bývá také často označován jako jasmín. Kvete v létě velkým množstvím bílých květů, které takřka pokryjí celý keř.
Bitky po kozácku jsou placky ze směsi mletého masa, které se opékají na pánvi do zlatova a při podávání se zdobí opečenou cibulí.
Tempura je japonské národní jídlo, jehož základem je moučka tempurako, která se rozmíchá s ledovou vodou v takovém poměru, aby vznikla kaše trochu hustější než palačinkové těsto.
Nechtěný silikon lze odstranit buď chemickou cestou, nebo mechanicky. Pro úplné odstranění se nejčastěji aplikují mechanické i chemické metody.
Jedná se o sladkovodní rybu, která je díky nízké ceně a zároveň velmi dobré zpracovatelnosti velmi oblíbená i mezi amatérskými kuchaři.
Ve světe je chov tilápií novým, ale silným trendem. 1/3 celosvětově zkonzumovaných ryb údajně představuje právě tilápie. V Evropě byla tato ryba téměř neznámá. Ale to se začíná rychle měnit. Projektují se větší i menší farmy, především tam, kde je odpadní
Slávka jedlá je velký mořský mlž. Je typickým pokrmem středoevropské kuchyně a lze ji připravit na mnoho způsobů.
Jedná se o nenáročnou teplomilnou rostlinu, která má ráda sluníčko i polostín. V létě bude prospívat na terase či balkoně.