České nápady cz - nápady českého kutila

Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.

projít na web

Včelaření v nástavcích

Nástavkové včelaření umožňuje rychlé ošetření včelstev. Další předností tohoto způsobu včelaření jsou větší možnosti přizpůsobit ošetřování různým podmínkám snůškovým, klimatickým a provozním, je tedy variabilnější.

projít na článek

Studené omáčky k masům

Studené omáčky, zálivky nebo dipy se podávají k masům a strávník si jimi maso přelévá nebo jej do nich namáčí. Hlavním významem je, že mají doplnit chuť předkládaného masa.

projít na článek

Jak správně zasadit ovocný strom

Ovocné stromky se vysazují v chladném období a v době vegetačního klidu. Správný způsob výsadby ovlivní růst a vývoj stromů často na léta nebo i na celou dobu jejich života. Ovocné stromy dáváme na trvalé stanoviště.

projít na článek

Řez ovocných stromů

Ovocné stromy vyžadují pravidelný řez. Důležité je však jeho vhodné načasování i provedení.

projít na článek

Lapač snů - výroba

Podle severoamerických indiánů lapač snů zachycuje dobré sny a špatné sny odhání. Měl by být zavěšen v místnosti, kde dotyčná osoba spí.

projít na článek

Studené předkrmy

Studený předkrm se podává před polévkou i v menu bez polévky. Předkrm by měl být pikantní, na pohled lákavý, neměl by zasytit, ale povzbudit chuť. Ideálními předkrmy jsou šunkové závitky, plněná vejce, lahůdkové saláty.

projít na článek

Římský kmín

Římský kmín má velmi pronikavou nahořklou chuť. Přidává se do ostrých kořenicích směsí. Namletý dodává exotickou chuť bílým krémovým omáčkám.

projít na článek

Pustoryl

Tento půvabný keř bývá také často označován jako jasmín. Kvete v létě velkým množstvím bílých květů, které takřka pokryjí celý keř.

projít na článek

Bitky po kozácku

Bitky po kozácku jsou placky ze směsi mletého masa, které se opékají na pánvi do zlatova a při podávání se zdobí opečenou cibulí.

projít na článek

Tempura

Tempura je japonské národní jídlo, jehož základem je moučka tempurako, která se rozmíchá s ledovou vodou v takovém poměru, aby vznikla kaše trochu hustější než palačinkové těsto.

projít na článek

Jak odstranit silikon

Nechtěný silikon lze odstranit buď chemickou cestou, nebo mechanicky. Pro úplné odstranění se nejčastěji aplikují mechanické i chemické metody.

projít na článek

Pangasius - recepty

Jedná se o sladkovodní rybu, která je díky nízké ceně a zároveň velmi dobré zpracovatelnosti velmi oblíbená i mezi amatérskými kuchaři.

projít na článek

Tilápie - recepty

Ve světe je chov tilápií novým, ale silným trendem. 1/3 celosvětově zkonzumovaných ryb údajně představuje právě tilápie. V Evropě byla tato ryba téměř neznámá. Ale to se začíná rychle měnit. Projektují se větší i menší farmy, především tam, kde je odpadní

projít na článek

Slávky jedlé

Slávka jedlá je velký mořský mlž. Je typickým pokrmem středoevropské kuchyně a lze ji připravit na mnoho způsobů.

projít na článek

Juka - žloutnutí listů

Jedná se o nenáročnou teplomilnou rostlinu, která má ráda sluníčko i polostín. V létě bude prospívat na terase či balkoně.

projít na článek