České nápady cz - nápady českého kutila

Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.

projít na web

Šneci z listového těsta

Šneci z listového těsta se připravují obvykle na slaný způsob, přičemž je možné toto těsto plnit různými ingrediencemi dle vlastní chuti a fantazie.

projít na článek

Kadidlo

Používá se často při různých náboženských obřadech i při meditacích. Užívání kadidel jako součást náboženského rituálu převzalo ve starověku východní, později i západní křesťanství.

projít na článek

Amarant

Amarant vyniká obsahem kvalitních bílkovin, vlákniny a vápníku, kterého obsahuje více než mléko. Jedná se o kvalitní obilovinu, jež neobsahuje lepek.

projít na článek

Jaký vysavač na popel si vybrat

Při výběru vysavače na popel, který je někdy nazýván i jako separátor, je důležité si nejprve ujasnit, jaký výkon od něj požadujete a kolik za jeho pořízení chcete zaplatit.

projít na článek

Ajťácká pizza

Ajťácká pizza musí být jednoduchá, rychlá a poživatelná. Ajťák prostě nemá čas na zbytečnosti, vždyť je tak zaneprázdněn svým kámošem PC, ale žaludek otrava se umí ozvat v ten nejnevhodnější okamžik, a proto je zde několik rychlých, jednoduchých a zároveň

projít na článek

Pěstování celeru

Celer používali již staří Egypťané, k nám do Evropy se dostal v 17. století, v dnešní době je pěstování této zeleniny známé po celém světě. U nás se nejvíce pěstuje celer bulvový, méně pak řapíkatý a listový, ten je ve větší oblibě spíše v jižních zemích.

projít na článek

Stříhání oleandru

Oleandr krásně kvete, příjemně voní, je ideální pro pěstování na balkónu, terase i na zahradě. Oleandru se ale říká i jedovatá kráska. A proč? Jen dva lístky oleandru stačí k usmrcení dospělého člověka. Ale nebojte, kdo by chtěl konzumovat oleandr. Aby ol

projít na článek

Stříhání ostružin

Ostružiník je velmi náročný na světlo a méně odolný proti zimním mrazům. Proto mu u nás nejlépe vyhovují slunné stráně v teplejších (vinorodých) oblastech nebo ve vyšších polohách s dostatečnou vrstvou sněhu. Hnojení draslem (síranem draselným) zvyšuje od

projít na článek

Stříhání malin

Stříhání maliníku není nic složitého, ale je potřeba jej provádět ve správnou chvíli. Zanedbané keře totiž poskytují slabou úrodu, hůře se k nim přistupuje při sběru a lákají nejrůznější nemoci malin včetně plísňových chorob. Maliny milují slunce na svých

projít na článek

Jak dělají hovězí líčka na červeném víně Kluci v akci

Hovězí líčka jsou opravdovou delikatesou, kterou si můžete dopřát i doma. Proč právě líčka? Protože maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovité struktuře šťáva z masa skvěle rosoluje. A tak si na takto připr

projít na článek

Originál recept na tatarský biftek podle Pohlreicha

Připravit správný tatarský biftek je tak trochu umění. Záleží nejen na kvalitě a správném výběru masa, ale také na složení a množství ostatních ingrediencí, které se s masem míchají. Tatarský biftek má být jemný, šťavnatý a mírně pikantní. Všechny ingredi

projít na článek

Použití arašídového másla

Arašídové máslo je potravina, která pochází z USA. Tam se dostalo díky Mexičanům. Tento béžový krém husté konzistence, vyrobený pouze z arašídů, je k dostání i v obchodech u nás.

projít na článek

Jednoduchý recept na rajskou polévku

Rajská polévka je na přípravu velmi rychlá a v oblibě ji mají hlavně děti. Dají se do ní vkládat různé vložky nebo zavářky.

projít na článek

Langoše z bílého jogurtu

Milujete langoše? Pokud ano, ale bojíte se kalorií, tak níže najdete několik receptů na lehčí a rychlejší varianty. Uvedené postupy vykouzlí langoše skoro stejné jako ty ze stánku – prostě neodolatelné. A pokud hotové langoše odložíte na savý papír, abyst

projít na článek

Šátečky z listového těsta

Šátečky z listového těsta se mohou připravovat na sladký nebo slaný způsob, obojí chutná výtečně. Jako náplň lze použít velké množství ingrediencí.

projít na článek