Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.
Šneci z listového těsta se připravují obvykle na slaný způsob, přičemž je možné toto těsto plnit různými ingrediencemi dle vlastní chuti a fantazie.
Používá se často při různých náboženských obřadech i při meditacích. Užívání kadidel jako součást náboženského rituálu převzalo ve starověku východní, později i západní křesťanství.
Amarant vyniká obsahem kvalitních bílkovin, vlákniny a vápníku, kterého obsahuje více než mléko. Jedná se o kvalitní obilovinu, jež neobsahuje lepek.
Při výběru vysavače na popel, který je někdy nazýván i jako separátor, je důležité si nejprve ujasnit, jaký výkon od něj požadujete a kolik za jeho pořízení chcete zaplatit.
Ajťácká pizza musí být jednoduchá, rychlá a poživatelná. Ajťák prostě nemá čas na zbytečnosti, vždyť je tak zaneprázdněn svým kámošem PC, ale žaludek otrava se umí ozvat v ten nejnevhodnější okamžik, a proto je zde několik rychlých, jednoduchých a zároveň
Celer používali již staří Egypťané, k nám do Evropy se dostal v 17. století, v dnešní době je pěstování této zeleniny známé po celém světě. U nás se nejvíce pěstuje celer bulvový, méně pak řapíkatý a listový, ten je ve větší oblibě spíše v jižních zemích.
Oleandr krásně kvete, příjemně voní, je ideální pro pěstování na balkónu, terase i na zahradě. Oleandru se ale říká i jedovatá kráska. A proč? Jen dva lístky oleandru stačí k usmrcení dospělého člověka. Ale nebojte, kdo by chtěl konzumovat oleandr. Aby ol
Ostružiník je velmi náročný na světlo a méně odolný proti zimním mrazům. Proto mu u nás nejlépe vyhovují slunné stráně v teplejších (vinorodých) oblastech nebo ve vyšších polohách s dostatečnou vrstvou sněhu. Hnojení draslem (síranem draselným) zvyšuje od
Stříhání maliníku není nic složitého, ale je potřeba jej provádět ve správnou chvíli. Zanedbané keře totiž poskytují slabou úrodu, hůře se k nim přistupuje při sběru a lákají nejrůznější nemoci malin včetně plísňových chorob. Maliny milují slunce na svých
Hovězí líčka jsou opravdovou delikatesou, kterou si můžete dopřát i doma. Proč právě líčka? Protože maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky kližkovité struktuře šťáva z masa skvěle rosoluje. A tak si na takto připr
Připravit správný tatarský biftek je tak trochu umění. Záleží nejen na kvalitě a správném výběru masa, ale také na složení a množství ostatních ingrediencí, které se s masem míchají. Tatarský biftek má být jemný, šťavnatý a mírně pikantní. Všechny ingredi
Arašídové máslo je potravina, která pochází z USA. Tam se dostalo díky Mexičanům. Tento béžový krém husté konzistence, vyrobený pouze z arašídů, je k dostání i v obchodech u nás.
Rajská polévka je na přípravu velmi rychlá a v oblibě ji mají hlavně děti. Dají se do ní vkládat různé vložky nebo zavářky.
Milujete langoše? Pokud ano, ale bojíte se kalorií, tak níže najdete několik receptů na lehčí a rychlejší varianty. Uvedené postupy vykouzlí langoše skoro stejné jako ty ze stánku – prostě neodolatelné. A pokud hotové langoše odložíte na savý papír, abyst
Šátečky z listového těsta se mohou připravovat na sladký nebo slaný způsob, obojí chutná výtečně. Jako náplň lze použít velké množství ingrediencí.