Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.
Listové těsto s tvarohem se tradičně připravuje na sladký způsob, ale lze jej doplnit dalšími ingrediencemi.
Listové těsto je velmi pracné na přípravu, a to hlavně po stránce časové. Pokrmy se z něj dají připravovat buďto nasladko, nebo naslano.
Triků s vodním melounem je velké množství, záleží na inspiraci, na některé triky je možné se podívat níže v našem článku.
Jedná se o pokrm připravovaný z fazolí, které mohou být sterilované nebo sušené. Pro tento pokrm je charakteristická pikantnější chuť.
Dezerty připravované z listového těsta jsou lehké, nadýchané a společně s pudinkem dostávají opravdu výtečnou chuť.
Zapečené těstoviny se mohou připravovat i jako vegetariánské, jejich chuť závisí na inspiraci kuchaře, který je připravuje.
Zapečené těstoviny se řadí mezi rychlé recepty, které nejsou nikterak náročné. Lze používat spousty dalších ingrediencí, vše záleží jen na naší fantazii.
Linecké těsto se používá pro přípravu lineckého cukroví, typického vánočního cukroví. Lze z něj však připravit i jiné moučníky, které výtečně chutnají během celého roku.
Tiramisu znamená doslova táhni mě nahoru. Jedná se o moučník s příchutí kávy a mandlového likéru, který najdete po celé Itálii. Dezert je vcelku snadný, nic nemusíte péct, stačí z vajec vyšlehat krém. Dezert je natolik populární po celé Itálii, že vzniklo
Svilušky a puklice patří mezi škůdce rostlin. Pokud si na listech povšimnete žlutých skvrn, které se postupně slévají, a na spodní straně listů jsou vidět drobní roztoči, jde o napadení sviluškami. Tito škůdci se vyskytují hlavně na mladých částech a rost
Převislé muškáty mají poléhavé, tenké stonky. Jejich listy jsou podobné břečťanu, proto jsou nazývané břečťanovité. Květy jsou jednoduché nebo plné, červené, růžové fialové, karmínové, bílé nebo dvoubarevné. Vytrvale kvetou během léta a tvoří dlouhé převi
Begonií okrasných květem je opravdu hodně druhů a každá má svůj charakteristický vzhled a odlišné nároky. Jsou to sezonní rostliny, které se pěstují pro obzvlášť krásné květy. Převislé begonie jsou nejkrásnější na podzim, kdy končí letní vedra a květiny v
Kdo jednou zkusí sušená rajčata, tak na ně jen tak nezapomene, protože jsou opravdu výborná. Hodí se na naložení do olivového oleje, posléze pak do salátů, na chléb s máslem, jako červené pesto, do sendvičů, či jen tak pro chuť. Jednoduše řečeno, hodí se
Některé části vepřového masa bývají hůře stravitelné a mají například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je však křehčí než maso hovězí, méně tučné a libové vepřové je pak i lépe stravitelné. Chuť masa je závis
Jak si počínat v říjnu, abychom měli co nejlepší sklizeň, na to se ptáme odbornice na vinohradnictví a vinařství z České zahradnické akademie Mělník Ludmily Svobodové.