Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.
Pod pojmem mexická směs se nám vybaví chutné jídlo, koření, směs mražené zeleniny, zahrádkářům pak možná osivo. My se ale zaměříme na pochutiny, které příjemně v různých variacích podráždí naše chuťové buňky. V tomto článku naleznete recepty využívající k
Banánové lívance jsou velmi rychlé jídlo a navíc 100% zdravé. K jejich přípravě nepotřebujete žádné kulinářské zkušenosti, postačí dva postarší banány a recept. Receptů na internetu naleznete spoustu, takže máte z čeho vybírat. Zde je několik tipů na příp
Vajíčková tlačenka je nejen delikatesa, ale i praktické jídlo, které představuje ideální způsob, jak spotřebovat vejce, kterých máme během Velikonoc nadbytek. Vaječnou tlačenku si můžete udělat nejen po Velikonocích, ale i kdykoliv jindy v roce. Je totiž
Pletení z papíru (papírový pedig) představuje vhodný doplněk ručních prací. Náklady na pořízení základních potřeb pro papírové pletení jsou takřka zanedbatelné. K výrobě papírových ruliček se používá novinový papír nebo reklamní letáky, kterých je všude p
Túje u nás patří k nejčastěji vysazovaným jehličnanům. Nejtypičtější živý plot tvoří právě túje, najdete jej snad na každé druhé zahradě. Túje jsou odolné keře, které rostou hustě ve sloupcovitém tvaru. Nejlepší na túji však je to, že časem nezhnědne a ne
Nutrie, též vodní krysa, řekomyš nebo z angličtiny koypu, je velký hlodavec původem z Jižní Ameriky, kvůli chovu na kožešinu a maso však chovaný téměř na všech kontinentech. V mnoha zemích se nutriím podařilo z těchto chovů uniknout a založit divoké popul
Réva je sklizena, můžeme užívat plody své práce. Konečně je víc času k doplňkovým a odpočinkovým tématům, jako je historie vinařství u nás a ve světě, ale také k legislativním otázkám, které pokládám odbornici na vinohradnictví a vinařství z České zahradn
Zavařování okurek má v našich zeměpisných šířkách dlouholetou a bezkonkurenční tradici. Vždyť vyhlášené Znojemské okurky jsou ceněny jako delikatesa. Okurky ze Znojma mají podobou reputaci třeba jako pivo z Plzně nebo syrečky z Olomouce. Zavařování okurek
Uvařte si velký hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici! Kdy jindy než teď dostanete za dobrou cenu polní papriky a rajčata, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Co nesníte, můžete zavařit na zimu. Tato barevn
Loupání vajec natvrdo je často oříšek. Skořápka všude praská a za chvíli je rozlámaná na sto kousků, ale to je ještě dobré. Mnohem horší je loupat čerstvé vajíčko – u něj skořápka drží jako přibitá, a když začnete skořápku loupat, tak i s obsahem bílku. N
Dle pokynů výrobců se tekutý prací prostředek nalévá do nádržky ještě před zahájením praní. U novějších praček (cca 7 let zpět) je za vaničkou nádržky záklopka, která se otevře v okamžiku, kdy pračka začne napouštět vodu, a pak je teprve gel dávkován přím
Mexická kuchyně v Čechách zdomácněla a těší se velké oblibě. Základem je kukuřice ve všech podobách, fazole, hodně zeleniny, dobré maso a k dochucení nesmí chybět limetky, čerstvý koriandr a hlavně pikantní chilli a klobása.
Oleandr obecný, latinsky Nerium oleander, je dekorativní keř až strom a jediný zástupce rodu oleandr (Nerium). Je charakteristický poměrně úzkými zelenými listy a různobarevnými květy, nejčastěji se jedná o růžovou, žlutou a bílou variantu. U oleandru pla
Bezinky jsou všude kolem nás, ale nikdo jim nevěnuje pozornost, i když by si ji zasloužily. Málokdo ví, že bezinky jsou velmi chutné. Skvěle se hodí do koláčů, lívanců či muffinů. Výborný je bezinkový kompot a marmeláda. Navíc jsou tyto bobule doslova pře
V současnosti je známo více než 100 druhů myrt. Svůj původ má tato rostlina ve Středomoří, kde ji najdeme růst i ve volné přírodě. Poznáte ji na první pohled, jelikož se jedná o keř vysoký od 3 do 5 metrů s drobnými lístky, které jsou lesklé a velmi tuhé.