Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.
Receptů na koláče a buchty je celá řada. Mají i své charakteristické názvy, jako je například prošívaná deka. Koláč prošívaná deka je velmi chutný, protože je v něm jak kakao, tak tvaroh, což dělá koláč vláčným. Článek vám tedy přináší několik zajímavých
Znáte to, dali byste si něco sladkého, ale zrovna doma nic nemáte a nechce se vám zdlouhavě péct. Jako možnost se naskýtá nepečený dort. V poslední době se tyto dorty stávají stále více populárními. Hlavním lákadlem je jejich jednoduchost, nenáročnost, a
Vepřové karé neboli vepřová pečeně, někdy také lidově nazývána jako kotleta, patří mezi nejkvalitnější části masa z vepře.
Voskovka patří mezi popínavé rostliny. Roste velice rychle, proto je k jejímu růstu nutná opora. Na svých dlouhých stoncích nese lesklé, zelené, dužnaté listy. Kvete od jara do podzimu hvězdicovitými květy, které se lesknou jako vosk.
Srnčí guláš se řadí mezi obvyklé delikatesy, které se připravují ze srnčího masa. Toto maso je charakteristické svou vůní a chutí.
Ibišky patří mezi velmi oblíbené keře na našich zahradách, a to především pro své nápadné květy. Kvetou v pozdním létě a svou exotickou krásou připomínají atmosféru Středomoří.
Bobkovišeň patří mezi oblíbenou stálezelenou dřevinu, vhodnou jak do živých plotů, tak do krycích stěn nebo rozvolněných skupin.
Pomněnkovec velkolistý je u nás poměrně málo známá rostlina, která si nenárokuje zvláštní péči. Své příznivce si může získat modrými jemnými kvítky, velmi podobnými pomněnce, a také výraznými listy.
Jedná se o lahodný pokrm, který se připravuje, jak jinak, z buřtů a piva. Může se podávat jako samostatný pokrm s přílohou nebo jako předkrm.
Taxus baccata může být keř či strom, dorůstající větších i menších rozměrů – podle druhu od 50 cm do 18 m. Všechny druhy však rostou velmi pomalu a jsou poměrně odolné a dlouhověké.
Hortenzie pochází z Japonska, u nás se objevila až na začátku devatenáctého století. V současnosti existuje kolem devadesáti druhů. Jedná se o keře, někdy i stromy, s květenstvím chocholíku nebo laty.
V Čechách se nejčastěji jako koláč označuje menší kruhové pečivo, které má ve svém středu sladkou náplň (makovou, tvarohovou, ořechovou, marmeládovou a podobně). Tradiční české koláčky se používají na vesnicích během posvícení jako sváteční pohoštění aneb
Slovo oběd, respektive část -ěd [jed], souvisí se slovem jíst (staročesky jiesti), to se zdá být jasné. Funkce předpony ob- je však už méně jasná… Původně se výrazem oběd označovalo jídlo vůbec (bez ohledu na denní dobu, kdy se podávalo). Jednalo se přede
Katalpa trubačovitá (Catalpa bignonioides) je strom rostoucí do šířky. Oblíbená je zvláště pro své bílé, do trumpety tvarované květy a aromatické listy.
Milánské špagety se tradičně připravují s rajčatovou omáčkou a mletým (většinou) kuřecím masem. Vývojem tyto špagety zaznamenaly určité změny, takže existuje více receptů s různými ingrediencemi.