Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.
Receptů na bublaninu je veliké množství, v podstatě co bublanina, to originál. Bublanina je náročnější na vejce, nenáročná na tuk a méně náročná na mouku. Je velmi nadýchaná, a pokud použijete celozrnnou mouku, budete mít hezkou tmavou barvu v kontrastu s
Do jednoho truhlíku můžete sesadit levanduli, rozmarýnu a šalvěj a podsadit nebo olemovat je tymiánem. Všem uvedeným bylinkám totiž vyhovuje stanoviště na plném slunci, potřebují málo vody a stačí je přihnojit jen dvakrát za měsíc. Půda by měla být propus
Je důležité volit správnou skladbu jídelníčku, ale neméně důležité je jíst pravidelně. Optimální počet je 5–6 menších porcí za den. Tímto způsobem se rovnoměrně rozvrství příjem energie a tělo pak nemá potřebu si její část ukládat do zásoby. Pokud není st
Kapusta patří mezi košťálovou zeleninu. Známe hned několik druhů kapusty, ale setkáváme se především se třemi – s hlávkovou, růžičkovou a kadeřavou, takzvaným kadeřávkem. O tom, že je kapusta zdravá, se moc dobře vědělo už v 16. století. A aby taky ne – k
Lívance byly a jsou součástí české gastronomie. Recepty se předávají z pokolení na pokolení a různě se obměňují. Jméno lívanec bylo odvozeno od slovesa lít, jelikož se jedná o moučník z litého těsta. Slovo lívance našlo své místo i v rakouské a bavorské n
Hebe je okrasný keř pocházející z Nového Zélandu. Ve své domovině dorůstá do výšky stromu, u nás vyroste pouze do třiceticentimetrové výšky. Pěstitelé si jej u nás oblíbili pro jeho velké, různě zbarvené květy.
Rhodochiton je zajímavá letní popínavá rostlina. Vínové květy jsou ve skutečnosti zbývající listeny po skutečných květech. Proto zůstávají na rostlině velmi dlouho. Nejefektnější jsou u horizontálního popínání. Je jich hodně a působí jako malé zvonky.
Ionizátor kyslíku obohacuje vzduch velkým množstvím záporně nabitých iontů, které mají příznivý vliv na naše zdraví. Vytvářejí tak ideální prostředí pro osoby trpícími alergiemi, astmatem nebo sennou rýmou. Čím je ve vzduchu více aniontů, tím méně obsahuj
Pomlázka je jedním ze symbolů svátků jara, dnes Velikonoc. Jde o spletený svazek proutků, který bývá na tenčím konci ozdoben barevnými pentlemi.
Vaření v parní troubě je zdravé, neboť se touto přípravou uchová spousta živin a vitamínů. Odborníci tvrdí, že vaření v páře je nejen zdravé, ale i snadné, pohodlné, bezpečné a moderní a že jde o nejšetrnější tepelnou úpravu potravin.
Velmi půvabná rostlina, která se jako hrnková pěstuje teprve krátký čas. Můžeme ji sehnat spíš jako letničku či trvalku, a to pod českým názvem jícnovka nebo čínská růže. Není to však rostlina odolná vůči mrazu. Můžeme ji umístit na terasu, nebo dvorek, k
Lečo je pokrm typický pro maďarskou kuchyni. K jeho přípravě je třeba hlavně paprika, rajčata a cibule. U nás se lečo připravuje především v době, kdy je dostatek zeleniny na zahrádce, protože tak dochází k jejímu rychlému zpracování.
Mrkvová polévka je chuťově velmi zajímavá a ocení ji zajisté všichni gurmáni. Mrkvová polévka je vhodná jak pro malé děti, tak i pro nemocné se zažívacími potížemi.
Melounové smoothie je úžasně povzbuzující, lehoučké a zachrání vás před dehydratací. Můžete ho pojmout také jako svačinku, protože dokonce zažene malý hlad. Máte-li rádi melouny, tak vyzkoušejte naše recepty na smoothie a mixované nápoje.
Jedná se nejčastěji o granulát, který patří mezi vyhledávané oživovače půdy. Výhodný je hlavně pro svou šíři použití.