České nápady cz - nápady českého kutila

Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.

projít na web

Šunkofleky nejsou jen zapečené těstoviny

Šunkofleky jsou recept, který se postupně přenáší z generace na generaci, možná si ho každý upraví dle vlastní chuti nebo pro obměnu, ale základ bývá stejný. Někdo má šunkofleky rád, jiný je sní jen z donucení. A abych i ty druhé přesvědčila, že šunkoflek

projít na článek

Filodendron

Filodendron (Philodendron scandens) původně pochází z tropického pralesa. V Česku se velmi rychle rozšířil a stal se oblíbenou pokojovou rostlinou. Jeho pěstování je jednoduché, jedná se o nenáročnou rostlinu krásného vzhledu. Když je rostlina starší, měn

projít na článek

Recepty na vánoční cukroví vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky patří k nejoblíbenějším druhům vánočního cukroví. Někteří lidé si bez nich Vánoce neumějí ani představit. Vanilkové rohlíčky se totiž připravují velmi jednoduše a rychle a mají výbornou chuť, úplně se rozplývají na jazyku.

projít na článek

Pečená červená řepa

Pečená červená řepa je častou součástí jídel, ať už jako hlavní surovina, nebo jako příloha. Možná vás napadá, proč zrovna by měla být řepa pečená, když ji můžete uvařit, ale vařením na rozdíl od pečení ztrácí mnoho cenných látek, jako jsou minerály či vi

projít na článek

Kuře na medu

Přemýšlíte, co k obědu? Máte doma kuře nebo kuřecí čtvrtky a nevíte, jak je připravit, abyste si pochutnali? Nechte se inspirovat a udělejte si kuře na medu. Mám pro vás připraveno hned několik variant, tak pro kterou se rozhodnete?

projít na článek

Jak vyrobit umělou krev

Pokud si chcete udělat vlastní falešné zranění nebo krvavou jizvu, nemusíte kupovat žádné zvláštní materiály. Umělá krev se dá lehce připravit z několika přísad, které máte možná i v kuchyni. Umělá krev je ideální k vytvoření umělých ran, škrábanců a krva

projít na článek

Amonium

Amonium – jinak řečeno cukrářské droždí nebo pospěšná sůl – se při vyšších teplotách mění v plyn, který těsto kypří při pečení. Při přípravě těsta se musí dbát na to, aby ostatní suroviny byly chladné. Těsto by se ihned po smíchání mělo zpracovat nebo umí

projít na článek

Durman alias trumpety

Durman obecný neboli panenská okurka je víceletá jedovatá rostlina, dosahující výšky až 90 centimetrů. Nejvýraznějším znakem je nepříjemný zápach. Nejvíce zapáchají listy, které jsou 15 centimetrů dlouhé, tvarem vejčité, po stranách laločnatě zubaté. Vyrů

projít na článek

Nejlepší recepty na mleté maso

Mleté maso připravujeme bezprostředně před přípravou pokrmů, a to z toho důvodu, že podléhá rychlé zkáze. Pokrmy z mletých mas jsou velmi chutné a záleží jen na tvořivosti toho, kdo je připravuje, co je z nich schopen vykouzlit. Hrubost mletí volíme podle

projít na článek

Langstroth

Langstrothův nástavkový úl je původním představitelem všech moderních úlů, již 150 let se šíří po celém světě. Úl se snadno obsluhuje a díky jednoduché konstrukci se výborně osvědčil. Tento nástavkový úl otevírá včelaři snad všechny možnosti provozních me

projít na článek

PSNV - Pracovní společnost nástavkových včelařů

Tato společnost propaguje a také napomáhá zavádět do praxe jednoduchý, světově nejrozšířenější úlový systém – nástavkový úl Langstroth. Odborné články, překlady i osobní zkušenosti se včelařením v nízkonástavkových úlech a také vlastní praktické zkušenost

projít na článek

CSV - Český svaz včelařů

Jedná se o organizaci, která sdružuje většinu včelařů v České republice. Chovatelé, kteří jsou v této organizaci, chovají téměř půl milionu včelstev. ČSV se dělí na jednotlivé odborové organizace. Díky tomuto členství patří naše republika mezi státy, kter

projít na článek

Nutrie

Nutrie říční (Myocastor corpus), zvaná též vodní krysa, řekomyš nebo z angličtiny koypu, je velký hlodavec původem z Jižní Ameriky, kvůli chovu na kožešinu a maso však chovaný téměř na všech kontinentech. V mnoha zemích se nutriím podařilo z těchto chovů

projít na článek

Mochnička

Mochnička patří do rodu rostlin z čeledi růžovitých. Jedná se o rostlinu, která kvete zjara, kdy vytváří pěkné, husté porosty a vykvétá svítivě žlutými květy. Je vhodná k pěstování v polostínu nebo ve stínu a vlhčí zemině. Velmi dobře se adaptovala na chl

projít na článek

Kořenový bal

Jedná se o kořenový systém rostliny, který je pevně spojený s půdou. Jinak řečeno, je to zemina prorostlá kořeny po vyjmutí rostliny z kontejneru, květináče nebo ze země.

projít na článek