České nápady cz - nápady českého kutila

Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.

projít na web

Gril Weber

Jedná se o velmi kvalitní grily, které začal vyrábět Geord Stephen v roce 1952. Tyto grily se vyznačují nejen svou kvalitou, ale také dlouhou životností. Grily se skládají ze spodní části, ve které je zdroj tepla, a horní části, kterou tvoří poklop. Tato

projít na článek

Svrab u zvířat

Jedná se o poškození kůže specifickým parazitem. Toto parazitární onemocnění může způsobovat několik druhů roztočů napadajících mnoho různých domácích a divokých druhů zvířat.

projít na článek

Hranostaj

Druh lasice hranostaj patří do třídy savců, řádu šelem, čeledi kunovitých, rodu lasice. Její latinský název je Mustela erminea. Lasičky jsou půvabné šelmičky, které málokdy v živé přírodě spatříte, protože ožívají až v noci. Přesto možná pobíhají i na vaš

projít na článek

Prodej včelstva

Včelstva lze získat různým způsobem. Ať si vyberete jakýkoliv, mějte vždy na mysli zdravotní rizika přesunu včelstev. Nejen z tohoto důvodu je zapotřebí mít přesun ošetřen i legislativně (veterinární atest na přesun zvířete). Konkrétní požadavky je vhodné

projít na článek

Domácí pekárna

Ti, kdo s domácí pekárnou ještě neměli tu čest pracovat, možná ani netuší, o co přicházejí. Leckdo si řekne, chleba si můžu koupit v obchodě a nepotřebuju domácí pekárnu, ale už vás někdy probudila vůně čerstvě upečeného chleba? A navíc pekárna není jen o

projít na článek

Žitný chléb

Pokud máte tu možnost, konzumujte raději chléb z celého žitného zrna a kváskový (místo chleba, kde bylo použito droždí). Kvásek je na rozdíl od droždí přirozenou substancí, která v důsledku svého působení posiluje imunitu. Žitný chléb nadto vydrží delší d

projít na článek

Rozmarýn

Na tom pražským mostě, rozmarýnka roste….. Kdo by ze svého dětství neznal tuto písničku? Ale jen málokteré malé dítě ví, co za vzácnost na tom mostě vlastně roste? Rozmarýnka je synonymem pro rozmarýn lékařský (Rosmarinus officinalis), aromatickou bylinu

projít na článek

Jak zabít octomilky

Octomilek je mnoho druhů, které hodují na přezrálých až hnijících ovocných plodech. Jedná se o velmi otravný hmyz, rozšířený snad po celém světě. Octomilky mají velmi výrazné oči a přenášejí různé plísně na ovoce.

projít na článek

Chov včel na oddělky

Chov včel na oddělky znamená tvorbu oddělků, což představuje nejjednodušší způsob množení včelstev. Z mateřského úlu se odebere několik plástů (plodových i zásobních), a to včetně včel, a vytvoří se tak nové včelstvo. Včely, které brzy pocítí osiřelost, j

projít na článek

Slepice na paprice – recepty

Slepice na paprice je česká gastronomická stálice. Slepice na paprice určitě patří k oblíbeným jídlům v každé české domácnosti. Jde o recepturu známou již z kuchyní našich prababiček. Naše babičky podle tohoto receptu, který je pozůstatkem rakousko-uhersk

projít na článek

K-Othrine účinný proti hmyzu

Jde o stabilizovanou vodní suspenzi insekticidního přípravku určeného k profesionálnímu hubení škodlivého a obtížného hmyzu. Je využívána v bytech, obchodech, zdravotnických zařízeních, potravinářských provozovnách a výrobnách, jakož i v objektech živočiš

projít na článek

Kyselina mravenčí

Kyselina mravenčí má chemický vzorec HCOOH (latinský název je acidum formicicum) a někdy se také nazývá methanová kyselina. V přírodě se vyskytuje v žahavých částech kopřiv a je vylučována některými druhy mravenců při podráždění. Vyrábí se adicí hydroxidu

projít na článek

Recepty na pstruha

Pstruh je ryba, která ráda obývá čisté, dobře okysličené, rychle tekoucí vody. Je schopna se rychle a dobře přizpůsobit svému prostředí, a to i svým zabarvením, aby pro okolí byla co nejvíce nenápadná. Váha a velikost pstruhů se pohybují různě a velice zá

projít na článek

Žampionová omáčka

Omáčka je hustá kapalina podávaná k jídlu nebo používaná při jeho přípravě. Omáčky se nekonzumují samostatně, dodávají totiž pokrmu aroma, vlhkost a vzhled. Latinsky se řekne omáčka salsus (znamená osolený), z čehož je odvozeno toto slovo v mnoha jazycích

projít na článek

Microbiota decussata

Teprve asi před 30 lety byl tento zajímavý druh přivezen do Evropy z jihovýchodní Sibiře. Jedná se o zelený půdopokryvný druh, který se svým vzezřením podobá jalovcům a zeravům. Má asi jednu z nejmenších šišek mezi jehličnany. Je to druh velice odolný vůč

projít na článek