Rodinný pivovar Zichovec » Řemeslný pivovar v Lounech

Rodinný pivovar Zichovec je řemeslný minipivovar, který světlo světa spatřil už v roce 2012. Aktuálně vaříme okolo 60 druhů piva ročně.

projít na web

Kartel: Beervana

Začátek příběhu Beervany, jak to často bývá, začíná prostě u jednoho nadšence, u hrnce a dvouplotny. Janči svojí první domácí várku piva podnikl v roce 2010 a ihned tomuto koníčku podlehl. Od té doby se tak k vaření vrací v každé volné chvíli, účastní se

projít na článek

Kartel: Ježkovy voči

Ježkovy voči bar začíná jako love projekt Pavlíny Stříbrné, která se v roce 2018 rozhoduje otevřít si bar, ve kterém bude čerpat ze své lásky k cestování a studií cestovního ruchu. To se promítá hlavně do interiéru, kde se cestovatelské motivy pojí s Pavl

projít na článek

MAGAZÍN ŘÍJEN 2023

PRO STÁHNUTÍ A PŘEČTENÍ KLIKNI NA OBRÁZEK STÁHNOUT DEGUSTAČNÍ KARTU ŘÍJNOVÉHO PŘEDPLATNÉHO

projít na článek

Italian Pilsner: Přehlížený titán evropského ležáku

Když v roce 1996 Agostino Arioli, sládek italského pivovaru Birrificio Italiano, poprvé uvařil svoje legendární pivo se jménem Tipopils (přeloženo něco jako pils) určitě neměl tušení, že se z jeho nevinného experimentu stane celonárodní fenomén a že o 25

projít na článek

Na výlet: Lvov

Je asi třeba adresovat nabízející se otázku: Je výlet do Lvova bezpečný? Cesta na západ Ukrajiny určitě není bez rizik, to ale ani cesta do Ostravy. Je třeba uvědomit si rozlohu Ukrajiny a fakt, že Lvov je od fronty aktuálně dál, než od Prahy. Dále se dop

projít na článek

Wilda diaries: Jak chytat brettky?

V minulém článku, který vycházel z textu pro papírovou verzi Magazínu k našemu předplatnému, jsme si nastínili, jak minulý rok probíhaly odběry a slíbila jsem vám, že příště navážeme zpracováním vzorků v laboratoři. Než se ale vrhneme na to, jak se vzorky

projít na článek

Pumpkin Ale: Bestseller, který nikdo nepije

Pumpkin Ale je unikátní v jedné věci. Mohli byste se domnívat, že se jedná o pivo, které k nám přišlo z Ameriky a měli byste pravdu. To, co byste možná neodhadli, je ovšem období, kdy se dýňové pivo poprvé objevuje. První písemné zmínky o ejlech vyrobenýc

projít na článek

Wilda Diaries #1 Kdo nebo co je to Wilda? zaznívá občas naším pivovarem…

Wilda je pracovní název pro projekt, který už více než rok a půl řešíme společně s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským. Tento zajímavý výzkum řešíme v rámci grantu od Technologické agentury České republiky, 4. veřejné soutěže programu TREND, na pod

projít na článek

Zichovec Beer fest 2023 za námi

Pivní festival Jsme pivovar a pivo bude na našem festivalu vždycky headlinerem a beergeeci našimi nejdůležitějšími fanoušky. Letos jste na beerfestu mohli ochutnat více jak 70 našich piv a několik dalších na stánku hostujících pivovarů. Velkou část jst

projít na článek

Pivní vady: Zatuchlina (Trichloranisol, TCA) 

Projev:Starý sklep, vlhkost, zemitost, plesnivost, vinný korek, houby, řepa Přibližný Práh Vnímání:<10-25 ng/l (mikrogramů na litr) Výskyt:Vždycky je vadou. Jde o metabolit plísně a ukazuje na výskyt plísně a nedostatečnou hygienu. Stárnutí:P

projít na článek