Bůček na hořčici

Maso nakrájíme na plátky, silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme.Marinádu smícháme a všechny přísady spojíme. Zředíme troškou láku z kozích rohů.Maso v marinádě obalíme a necháme co nejdéle uležet, nejméně 2 hodiny.Po odležení lehce obalíme v mouce a opečeme zprudka na oleji. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli nahrubo a asi pět beraních rohů. Na to položíme maso. Do výpeku přidáme trochu vody nebo láku a zbytek marinády. Maso podlijeme a přikryté pečeme asi 1 hod doměkka. Během pečení podléváme horkou vodou a výpekem.Maso je dobré teplé i studené. Vytvoří se hustá šťáva, tak je k tomu vhodná rýže, brambory nebo jen chleba. Na marinádu budeme potřebovat:2 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce kremžská hořčice, lžička oleje, lžička koření na pečené maso, lžička mleté sladké červené papriky, špetka cukru, kmín mletý,4 stroužky prolisovaného česneku Článek Bůček na hořčici se nejdříve objevil na Jatka Borotice.

projít na článek

Sous vide bůček ala Dočík

Vepřový bůček na venkovní grilovačku připravený metodou sous vide. Výborný recept!

projít na článek

Pečený bůček

Přemýšlíte, co byste uvařili dobrého k obědu. Říkáte si, že už těch zdravých jídel bylo opravdu dost a že byste si jednou mohli dopřát také něco trochu jiného? Co takový pečený bůček? Už se vám sbíhají sliny? Ano, váš lékař by vás asi nepochválil, ale kdy

projít na článek

Vepřový bůček pečený v pečicím papíru

500 g vepřového bůčku 3 lžíce mleté sladké papriky 1 lžíce chilli v prášku 2 lžíce sójové omáčky 2 lžičky česnekové pasty 3 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce soli 1 lžíce mletého pepře Vepřový bůček rozdělíme na menší kusy…

projít na článek

Vepřové na pivě se zeleninou a chlebem

700 g vepřového masa (plec, krkovička, bůček) 1 cibule 1 větší mrkev 1/2 celeru sádlo (nebo olej) 1 lžička kmínu 1 lžíce cukru 5 kuliček nového koření sůl 1/2 l tmavého piva 2 krajíce chleba (může být tvrdý) chléb jako…

projít na článek

Ďábelské kotlety

Potřebujeme tyto suroviny: 4 vepřové kotlety 1 sklenice sterilované papriky 1 cibule 3 feferonky hořčice 250 ml bílého vína sůl pepř olej POSTUP: Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Prudce orestujeme. Na výpeku zesklov

projít na článek