Cuketové placky

Tyto cuketové placky opravdu nejlépe chutnají ihned po usmažení. Servírujeme je s kopečkem zakysané smetany, nakrájenou cibulkou a pro milovníky pálivých jídel dozdobíme nakrájenou chili papričkou. Ingredience 500 g nastrouhané cukety 50 g sýra např. Cheddar 2 jarní cibulky 1 vejce menší hrst bazalky cca 50 g hladké mouky (dle potřeby i víc) sůl, pepř Postup Nastrouháme cuketu nahrubo na struhadle, osolíme a necháme cca 15 minut vypotit a poté z ní vymačkáme vodu. Nakrájíme jarní cibulky i s natí na kolečka. Cuketu smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem, pepřem, jarními cibulkami, kousky bazalky, vejcem a moukou. Smažíme na oleji z obou stran. Článek Cuketové placky se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

The Most FIA Cars Central Europe Challenge

D2 - formulové vozy 2000 ccm - D4 sprint - cestovní vozy - D5 sprint - placky, prototypy - ESET TOURENWAGEN CUP - AvD Sports Car Challenge 2015Foto: V. Sýkora

projít na článek

Obalovaná cuketa sčesnekovo-bazalkovým dipem

Momentálně si naplno užíváme cuketové sezóny. Díky naší paní sousedce máme zásobu cuket rovnou z její zahrádky. A tak jedeme cuketu na všechny způsoby od sladkého, po polévky, zeleninovou směs s kuskusem, přílohu ke kuřecímu masu nebo právě chuťovku ve fo

projít na článek

Křupavé bramboráčky plněné šunkou a sýrem hotové za 15 minut

Většina z nás miluje vůni a chuť bramboráků. Vždy jsou výbornou volbou jako příloha i jako samostatný oběd. Jste také vášnivým fanouškem bramboráků? Pokud ano, dnešní recept na křupavé bramboráčky vás nadchne. Již tak výborné bramboráky jsou ještě více vy

projít na článek

Okruhová divize 5 letos ožívá.

Divize 5 je určená pro tzv. placky, případně vozy Radical, aby i jejich piloti měli možnost se představit na okruzích. Nicméně startovní pole nebývá zdaleka zaplněno tak, jako v jiných divizích při okruhových závodech. Letos právě do „pětky“ naskočí dva č

projít na článek

Co tedy jíst?

Celozrnné obiloviny Nehlazená (natural) rýže, jáhly(loupané proso), pšenice, pšenice špalda, kus-kus (granulky z pšeničné mouky), bulgur, ječmen(nejznámější forma ječmene jsou kroupy), oves (nejčastěji ovesné vločky), žito, kukuřice (kromě celé vaře

projít na článek