Jsou jídla, která mám neodmyslitelně spojená právě s létem a jedním z nich jsou i fazolky na smetaně. Žluté lusky máme každé léto ze zahrádky babiččiny kamarádky a já se na ně vždycky moc těším. Je pravda, že většinou se ke mně fazolky dostanou až jako hotové jídlo připravené na Moravě mou maminkou. No tentokrát mi fazolky dovezla až do Čech a tak jsem se vrhla do vaření tohoto pokrmu zase já. Ingredience 350 g fazolek 1 cibule cca 300 ml vody 1 smetana ke šlehání 3 lžíce zakysané smetany 1 lžíce másla 1 lžíce hladké mouky 1 lžíce kopru pepř, sůl 1/4 kostky masoxu (nemusí být) Postup Fazolky opláchneme, špičaté konce odkrojíme a zbylou část nakrájíme na cca 2 cm kousky. V hrnci si na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, poté zaprášíme moukou a zamícháme. Přisypeme kousky fazolek a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme mírným varem 10 minut. Můžete přidat trochu masoxu, popř. jen lehce osolte a opepřete. Ze začátku jsem použila pokličku, ke konci jsem ji oddělala. Na závěr přidáme nasekaný kopr, obě smetany, krátce povaříme a případně dosolíme. Pokud se vám zdá omáčka příliš řídká, zahustěte jíškou a ještě povařte, pokud naopak hustá, přilijte vodu. Podávejte s vařenými brambory a vejcem. Článek Fazolky na smetaně se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Založení zákaznického účtu je jednoduché a jeho aktivním využíváním získáte zdarma členství v našem V-klubu, které vám přináší řadu výhod: včasnější informace o akcích a slevách přednastavení a snadná editace fakturační a dodací adresy ve vašem profilu,
projít na článekPři vytváření menu Beaujolais jsem chtěl klienty restaurace Borgo Agnese jasně a přímo zasáhnout a naservírovat jim pokrmy, které se budou vzájemně snoubit a doplňovat s mladými víny z Francie. Mým záměrem bylo vše odlehčit a razantně změnit. Nejvíce to p
projít na článekAť zdobí naši tvář hustý dlouhý vous, bradka, knírek nebo „třídenní strniště, přejeme si, aby vousy byly zdravé a vypadaly dobře. Jak se o ně starat? Co jim dávat „k jídlu“? Několik tipů přinášíme v následujících řádcích. Pro stavební materiál S vousy j
(4 porce) Marináda na 4 křepelky 1 litr vody 150 g hnědého cukru 300 g mořské soli 5 celých hřebíčků 10 kuliček celého černého pepře 6 kuliček jalovce 9 g růžové soli Sel Rose 3 větvičky tymiánu 2 stroužky lehce rozmáčklého česneku 1 bobkový li
projít na článekTonka fazole (též tonkové boby nebo jen tonka) je koření se specifickým aroma. Přes jeho název nejde o druh fazole, ale o fermentovaná semena stromu s názvem Silovoň obecný. Jednotlivé „fazolky“ jsou zhruba 25 až 30 milimetrů dlouhé a dosahují hmotnosti k
projít na článek