Flavonoidy

Flavonoidy jsou fotochemikálie, které patří ke karotenoidům. Znalost jejich příznivého vlivu na lidské zdraví je mnohem mladší než u vitamínů. Teprve nedávno se zjistilo, že flavonoidy neutralizují volné radikály, které se dostávají do environmentálních toxinů nebo metabolických procesů v těle. Chrání tělesné buňky před poškozením, které může zvýšit riziko rakoviny. Na kardiovaskulární systém mají flavonoidy příznivý účinek, protože snižují krevní tlak. Mají rovněž protizánětlivý účinek a inhibují růst bakterií a virů.

projít na článek

Grapefruit jako lék

Grapefruit je subtropická dřevina pěstovaná pro své citrusové plody stejného názvu. Grapefruit obsahuje bohaté množství vitaminu C, B1 a K, samotný plod je doslova napěchován blahodárně působícími přírodními flavonoidy. Grep zvyšuje obranyschopnost organi

projít na článek

Alergie na česnek

Česnek má spoustu vlastností, pro které by měl být velmi častou součástí našeho jídelníčku. Je to potravina bohatá na vitamíny A, B a C, selen, vápník a jód. Obsahuje také flavonoidy, polysacharidy, lutamylpeptidy, steroidní a triterpenové saponiny a lekt

projít na článek

Léčivý čaj z borůvkového listí recept a účinky

Plody brusnice neboli borůvky jsou nejen chutné, ale také velmi zdravé ovoce. Někdy se u nich setkáme i s označením superpotravina. Tento titul je spíše marketingový chyták sloužící k lepšímu prodeji některého exotičtějšího ovoce nebo semínek než přímo vě

projít na článek

Ačokča v létě ovládne vaši zahradu i chutě

Ačokča okrasná plazivá rostlina původem z And je u nás dnes hojně pěstovanou plodinou. Lidový název ačokči je paprikookurka. To protože vypadá jako paprika, ale chutí se přibližuje více k okurce. Víte, že jedna rostlina může přinést až sto plodů? Co je a

projít na článek