Hořčík přímo ovlivňuje zdraví našeho mozku. Jedna z jeho forem dokonce dokáže zpomalit stárnutí mozku až o 14 let. Jedná se o Magnesium L-threonát. Tato vysoce efektivní forma hořčíku má blahodárný vliv na naši paměť, schopnost učit se a schopnost lépe ovládat své emoce. Vědci z Technologického Institutu v Massachusetts (MIT) zjistili, že magnesium-L-threonát je jediná forma, která má schopnost prostoupit hematoencefalickou bariéru v mozku a zvýšit hladinu hořčíku v mozku až o 15%, což výrazně zlepšuje kognitivní funkce lidského organismu. Pro zajímavost: Magnesium L-treonát (MMFS-01 nebo-li Magtein) je L-threonová kyselina (metabolit vitamínu C) zkombinovaná s hořčíkem Mg2+. Zdroj: https://www.functionalmedicineuniversity.com/public/1781.cfm?fbclid=IwAR2qRMZQOZbHrVU796Mfi56Yj9evsHZHUVmIBLMg2ZXyatuWpyTuyV8Fnoc Článek Hořčík udržuje mozek v kondici se nejdříve objevil na Balanced point.
Hořčík posiluje imunitní systém organismu, předchází komplikacím protiinfarktových stavů a kompenzuje stresové stavy - funguje při depresivních pocitech a náladách, příznivě ovlivňuje nervový i svalový systém, má ochranný vliv na cévy a srdce.
projít na článekMozek je řídícím centrem našeho těla. Díky němu můžeme myslet, vidět, mluvit, slyšet a vnímat věci kolem nás. Také nám pomáhá cítit, ochutnávat a také vychutnávat. Jestli chceme, aby nám mozek byl za to, co mu posíláme, vděčný, musíme si zvolit j
projít na článekTo, co jíme(a nejen to), může zabíjet náš mozek. Podle nejnovějších studií nebezpečná Alzheimerova nemoc, devastující postupně lidský mozek, je fakticky metabolickou chorobou, způsobenou nezdravým stylem stravování.
projít na článekGlutamát alias Umani je tak pátá chuť, vedle sladké, slané, hořké a kyselé. Po požití potravy s glutamátem se jeho obsah v mozku dospělého člověka zvýší 25-45krát. Glutamát z potravy prostupuje také placentou do krve plodu a do mozku. Nezralý vyvíjející
projít na článekTibetský kefír je unikátní fermentovaný nápoj z mléka, který je jeden z nejbohatších probiotických potravin na světě. Tenhle doma udělaný kefír z Tibetské kefírové houbičky vám dodá až 30 různých probiotických kmenů, vitamin B12, K2, D, vápník, hořčík,
projít na článek