JABLEČNÉ MUFFINY S OŘÍŠKY A ROZINKAMI

Co si upéct na podzim? K podzimu patří jablka a je vhodné jíst je nejen v původní podobě, tak jak byla utržena ze stromu, ale jsou skvělé právě na přípravu dezertů. Recept na ten nejklasičtější, který napadne každého z nás – štrůdl – pečeme doma v různých úpravách asi všichni. Já mám pro vás trochu jiný recept. Stejně jako štrůdl, je plný jablek, ořechů a rozinek. Jen se „nebalí“ do těsta, ale peče se v podobě muffinů. A narozdíl od štrůdlu jde o bezlepkovou variantu.Na 8 muffinů potřebujete: 440 g nastrouhaných jablek 150 g najemno namletých vlašských ořechů 3 vajíčka velkou hrst rozinek 30 g medu 5 g skořice 3/4 lžičky jedlé sody špetku soli 30 g kokosové mouky kokosový olej na vymazání muffinů Jak na to: Připravte si všechny ingredience, oloupejte a nahrubo nastrouhejte jablka, namelte ořechy, pokud máte tuhý med, stačí ho vložit do nádoby a tu do hrnku s vodou a rozehřát, vymažte si formičky kokosovým olejem. Zapněte troubu na 175 °C. Do mísy s jablky přidejte vlašské ořechy, vajíčka, rozinky, med, skořici, jedlou sodu a špetku soli, všechno důkladně promíchejte. Přidejte kokosovou mouku a znovu důkladně promíchejte. Formičky naplňte směsí až po okraj a dejte péct do vyhřáté trouby na 20 minut. Vyndejte a nechte chvilku vychladnout. Počítejte s tím, že muffinky jsou křehčí než běžné. TIP: Nepečte pár velkých muffinů, ale připravte si větší množství malých. Ty pak můžete použít při oslavě narozenin nebo použít jako vánoční cukroví.A proč si pochutnávat na jablkách nejlépe denně?„JABLKO DENNĚ, LÉKAŘŮ MÉNĚ“ Obsahuje velké množství antioxidantů, které udržují tělo zdravé, protože bojují s volnými radikály a podporují imunitní systém Obsahují polyfenoly, které působí preventivně před vznikem rakoviny prostaty, tlustého střeva a plic Obsahují pektin, cenný zdroj rozpustné vlákniny, která dokáže snižovat špatný cholesterol (LDL) Pektin zároveň pomáhá regulovat krevní cukr a jablko je vhodné jako prevence diabetu II. typu Obsahuje bór, důležitý minerál, pro stavbu kostí Je to zdroj vitamínů, hlavně vitamínu C, který je důležitý pro naši imunitu Konzumace jablek pomáhá proti zácpě, jsou výborná pro činnost střev a detoxikaci Sladká chuť, nízký obsah kalorií, vysoký obsah vlákniny pektinu a nezanedbatelné množství vody dělají z jablka ideální potravinu pro redukční jídelníček Jablečné pyré je ideální jídlo pro nastávající maminky, které trpí ranními nevolnostmi Pokud vás honí chuť na něco sladkého, sáhnutí po jablku je vždy dobrou volbou Bohužel se jablka každoročně objevují na seznamu 12 potravin, nejvíce kontaminovaných pesticidy. Abyste z jablek získali co nejvíce, jezte je celá včetně slupky v bio kvalitě. Líbí se vám recept? Zaujalo vás, s čím vším nám jablka pomáhají? Tak sdílejte a lajkujte.

projít na článek

Sušenky se špaldovou moukou jablečné

Dětské sušenky se špaldovou moukou s jemnou chutí jablíček - vhodné pro děti od 12. měsíce věku. Atraktivní mix smajlíků, které děti snadno uchopí. Základní specifikace Sušenky dětské jablečné 190g funkce: špaldová mouka bez

projít na článek

JAK SE ZDRAVĚ A KVALITNĚ STRAVOVAT NA HORÁCH

Stravovat se zdravě a kvalitně doma je vcelku snadné. Jak se ale stravovat zdravě a kvalitně, když vyrazíte s rodinou na hory?Zdravě a kvalitně jsme na horách jedli vždyckyKdyž jsme na hory jezdili s mým mužem ještě bez dětí, vybírali jsme si zahraniční d

projít na článek

Hřebíček celý - kořenka 80 ml

Celý hřebíček má velmi intenzivní vůni a mírně otupující chuť, proto ho používáme s rozvahou. Přidáváme ho do rýže a omáček, nebo do svařeného vína. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................26 Kč Kořenka 80 ml - 25 g...........

projít na článek

Hřebíček celý - sáček 60 ml

Celý hřebíček má velmi intenzivní vůni a mírně otupující chuť, proto ho používáme s rozvahou. Přidáváme ho do rýže a omáček, nebo do svařeného vína. Balení: Sáček (znovuuzavíratelný) 60 ml - 20 g.......................26 Kč Kořenka 80 ml - 25 g...........

projít na článek

GHRIBA: Marocké mandlové sušenky s pomerančem

Pod magickým názvem ghriba se skrývají nádherně vláčné sušenky, které mívají nejčastěji příchuť ořechů, pomerančů, citronů nebo růží. Připravují se v severní Africe i v jiných zemích arabského světa. V Maroku jsem voňavé sušenky ghriba často dostávala jak

projít na článek