Ochutnejte svět - Cestování za zážitky, cestování za chutí.

Blog mezinárodní kuchyně. Jídlo není jen potravou. Jídlo je možností, jak procestovat celý svět a zůstat doma v kuchyni. Nasedáme!

projít na web

ZABAIONE: Italský žloutkový krém s ovocem

Zabaione (v italštině také zabaglione) je nádherně nadýchaný žloutkový krém ochucený sladkým vínem. Někomu prý připomíná našlehaný vaječňák, v případě zabaione se ale nejedná o pití, nýbrž o dezert jí se buď přímo lžičkou v doprovodu ovoce či šlehačky, p

projít na článek

FABADA ASTURIANA: Španělské bílé fazole s uzeninou

Všichni příznivci zdravého životního stylu a libového masa můžou tento recept rovnou zavřít. Bude se v něm mluvit o tradičním španělském jídle, které kombinuje několik druhů uzenin s vepřovým bůčkem a s fazolemi. Je to velmi jednoduchý pokrm, který spočí

projít na článek

Španělská PAELLA: šafránová rýže s kuřecím masem

Legendární paella. Patří mezi nejznámější španělská jídla: lahodná dožluta zbarvená rýže, kousky zeleniny a měkké maso. Připravit fakt dobrou paellu není úplně jednoduché, to mě ale nezastaví, abych se o to alespoň nepokoušela Níže najdete vše, co u pael

projít na článek

Etiopská červená čočka MESIR WAT

Chutě Afriky jsou jednoduchá jídla plná divokého koření. Vždy se připravují z v Africe snadno dostupných ingrediencí. Pro nás tedy mohou být etiopská jídla krásnou exotikou, rozhodně ale nejsou složitá na domácí přípravu. Dušená červená čočka s názvem mes

projít na článek

Belgické dušené hovězí na pivu CARBONADE FLAMANDE

Carbonade flamande, to jsou jemné dušené hovězí kousky se silnou chutnou omáčkou, která využívá to nejlepší z vlámské gastronomie. Hovězí se dusí v tmavém pivu, omáčku poté dochucuje hořčice, bylinky a také pain d´épices neboli francouzský perník. Výslede

projít na článek

GHRIBA: Marocké mandlové sušenky s pomerančem

Pod magickým názvem ghriba se skrývají nádherně vláčné sušenky, které mívají nejčastěji příchuť ořechů, pomerančů, citronů nebo růží. Připravují se v severní Africe i v jiných zemích arabského světa. V Maroku jsem voňavé sušenky ghriba často dostávala jak

projít na článek

Vietnamské jarní závitky s mletým masem Chả giò

Na paletě vietnamské kuchyně najdete maso, ryby, rýži, nudle, voňavé bylinky i čerstvou zeleninu. A jarní závitky mají od každého trochu. Jedním z názvů pro toto jídlo jsou císařské závitky, jelikož dříve byly připravovány především pro vietnamskou šlecht

projít na článek

Americké čokoládové BROWNIES

Jeden z nejjednodušších a nejčokoládovějších dezertů na světě. Kalorická bomba, která je křupavá na povrchu a vláčná uvnitř. Nikoho asi nepřekvapí, že dezert pochází ze Spojených států. Kdo a kdy jej poprvé upekl, o tom se ale v Americe živě diskutuje dod

projít na článek

NASI GORENG: Indonéská smažená rýže s kuřecím masem

Nasi goreng se narodilo v Indonésii, kde jej považují za své národní jídlo, dnes je ale velmi populární také v Malajsii, Singapuru nebo na Srí Lance. Nasi goreng v překladu znamená smažená rýže. Ačkoli se nám to může zdát zvláštní, nasi goreng se často sn

projít na článek

Korejské smažené kuře DAKGANGJEONG

Korejské smažené kuře, které je šťavnaté uvnitř a křupavé na povrchu s neodolatelnou sladko-pikantní chutí. V Koreji je populární smažené kuře především ve dvou verzích: Yangnyeom Tongdak (korejský přepis 양념통닭): Yangnyeom v překladu znamená ochucené, ton

projít na článek