Uchovejte vitaminy Zeleninové polévky by se měly připravovat těsně před podáváním – po 3 hodinách totiž v hotové polévce klesne množství vitaminů o polovinu. Svítek do polévky jednoduše všechny ingredience na svítek, tedy vejce, mléko, sůl a muškátový oříšek, naplníte do sáčků na zmrazení. Sáček uzavřete a hmotu nechte ztuhnout v zahřáté vodní lázni. Svítek bude lehoučký a snadněji ho opravdu nepřipravíte. Bez škraloupu Povrch krémové polévky potřete po dovaření kouskem... Miroslava Mazáčová
27. 10 2022 v našem zařízení vystoupilo DUO Žákovec a Volínová známé z televize Šlágr, všichni klienti si na jejich písničky rádi zatančili. Odpoledne proběhla soutěž o nejhezčí vydlabanou dýni, ze kterých si poté klienti na domácnostech uvařili dýňovou p
projít na článekJednou jde jeden pán kolem restaurace a na dveřích je cedule s nápisem: „Připravíme vám jakékoli jídlo, a pokud ne, tak vám dáme 1 milion Kč.“ A pán v tom vidí příležitost, jak si vydělat nějaké peníze. Jde tedy do restaurace a příjde k němu číšník a poví
Asi je to odvážné sem přidávat polévku, který umí asi každý. Je to ale můj první pokus, a kdyby náhodou byla potřeba, tak ji tady zase najdu. Jsou vlastně dvě varianty. Vývarová a smetanová. Takže si dáme tu první.
projít na článekFasolada – Φασολάδα παραδοσιακή – je tradiční fazolová polévka z Řecka. Je ochucena rajčaty a řapíkatým celerem. Použitím těchto surovin je pro naši fazolačku netradiční. Není zahuštěná moukou, je tedy bezlepková, lehká a přitom nabitá vitamíny. Jinak už
projít na článekUž tu máme jednu. Tak proč nepřidat další? Tentokrát je méně experimentů a více se blížíme té podobě, kterou vám nabídnou i v hospodě. Frankfurtská polévka | S párkem a bramborami
projít na článek