To, že je glutamát neurotický a neměl by se vyskytovat ve výživě těhotných a kojících žen ani ve výživě kojenců a batolat, by měl vědět každý člověk. Glutamát je však nebezpečný v každém věku, takže jeho vyřazení z kuchyně bude prospěšné pro celou rodinu. Glutamát a aspartam jsou chutě, které zabíjejí a které jsou vážnou hrozbou dalšího vývoje naší civilizace. Obě tyto látky jsou příkladem toho, jak v současné době vítězí trh a peníze nad vědecky zjištěnými varujícími fakty.
Glutamát je oblíbeným dochucovacím prostředkem nejen asijské kuchyně. Avšak podle posledních výzkumů může jeho nadměrná konzumace způsobovat zdravotní problémy.
projít na článekGlutamát alias Umani je tak pátá chuť, vedle sladké, slané, hořké a kyselé. Po požití potravy s glutamátem se jeho obsah v mozku dospělého člověka zvýší 25-45krát. Glutamát z potravy prostupuje také placentou do krve plodu a do mozku. Nezralý vyvíjející
projít na článekRád bych se v těchto několika řádcích poděli o to, jak se Bůh dal osobně poznat mě samému. Jak Bůh pracoval v mém životě a čím mě provedl. Je to osobný příběh existujícího Boha v mém životě.
projít na článekPodle čeho lze poznat skutečnou kvalitu matrace? Jak poznat, jestli je matrace kvalitní? Základní předpoklady kvalitní matrace? Opora páteře, prodyšnost...
projít na článekŠkodlivé látky konzumujeme (nejen v potravinách) nevědomky či dobrovolně, často prý pod vlivem zloducha-reklamy. Popletený spotřebitel pak neví, co činí… Vědí to odborníci?
projít na článek