ZÁLUDNÝ GLUTAMÁT

Glutamát je oblíbeným dochucovacím prostředkem nejen asijské kuchyně. Avšak podle posledních výzkumů může jeho nadměrná konzumace způsobovat zdravotní   problémy.

projít na článek

JAK POZNAT GLUTAMÁT V POTRAVINÁCH?

To, že je glutamát neurotický a neměl by se vyskytovat ve výživě těhotných a kojících žen ani ve výživě kojenců a batolat, by měl vědět každý člověk.  Glutamát je však nebezpečný v každém věku, takže jeho vyřazení z kuchyně bude prospěšné pro celou rod

projít na článek

POZOR NA GLUTAMÁT

Glutamát alias Umani je tak pátá chuť, vedle sladké, slané, hořké a kyselé. Po požití potravy s glutamátem se jeho obsah v mozku dospělého člověka zvýší 25-45krát. Glutamát z potravy prostupuje také placentou do krve plodu a do mozku. Nezralý vyvíjející

projít na článek

Bezplatná poradna po prázdninách opět pomáhá

Máme za sebou skoro už třetí týden ve škole, Ukrajina tlačí okupanty ze svého území a tak nějak tu “houstne” atmosféra před volbami, které budou už 23. a 24. září. Nezapomeňte, že je v komunálních volbách trochu záludný systém - malé křížky platí teprve,

projít na článek

Histamin ajeho účinky

Co je to histamin? Histamin je chemická látka zapojená do našeho imunitního systému, centrálního nervového systému a trávení. Jako důležitý neurotransmiter sděluje důležité zprávy z těla do mozku a je také součástí žaludeční kyseliny, která nám pomáhá roz

projít na článek

Proč některé e-maily padají do spamu a co s tím dělat?

Potýkáte se s nízkou mírou otevření vašich e-mailových kampaní? Je možné, že vaši odběratelé nikdy ani nedostanou příležitost je otevřít, protože vaše e-maily se hromadí ve složkách se spamem. Proč e-maily jdou do spamu místo do doručené pošty Průmě

projít na článek