Glutamát je oblíbeným dochucovacím prostředkem nejen asijské kuchyně. Avšak podle posledních výzkumů může jeho nadměrná konzumace způsobovat zdravotní problémy.
To, že je glutamát neurotický a neměl by se vyskytovat ve výživě těhotných a kojících žen ani ve výživě kojenců a batolat, by měl vědět každý člověk. Glutamát je však nebezpečný v každém věku, takže jeho vyřazení z kuchyně bude prospěšné pro celou rod
projít na článekGlutamát alias Umani je tak pátá chuť, vedle sladké, slané, hořké a kyselé. Po požití potravy s glutamátem se jeho obsah v mozku dospělého člověka zvýší 25-45krát. Glutamát z potravy prostupuje také placentou do krve plodu a do mozku. Nezralý vyvíjející
projít na článekMáme za sebou skoro už třetí týden ve škole, Ukrajina tlačí okupanty ze svého území a tak nějak tu “houstne” atmosféra před volbami, které budou už 23. a 24. září. Nezapomeňte, že je v komunálních volbách trochu záludný systém - malé křížky platí teprve,
projít na článekCo je to histamin? Histamin je chemická látka zapojená do našeho imunitního systému, centrálního nervového systému a trávení. Jako důležitý neurotransmiter sděluje důležité zprávy z těla do mozku a je také součástí žaludeční kyseliny, která nám pomáhá roz
projít na článekPotýkáte se s nízkou mírou otevření vašich e-mailových kampaní? Je možné, že vaši odběratelé nikdy ani nedostanou příležitost je otevřít, protože vaše e-maily se hromadí ve složkách se spamem. Proč e-maily jdou do spamu místo do doručené pošty Průmě
projít na článek