Koriandr: Orientální koření, které snadno vypěstujete doma

Koriandr m velice zvltn a vraznou chu. Dky tomu ho bu milujete, nebo nesnte. Vtinou nic mezi tm. Je nezbytnou soust pedevm asijsk kuchyn, bez nho by tm nemohla existovat. Je asto nazvn nsk petrel, protoe je zkrtka v tto zemi oblben tak, jako v t na prv petrel. Akoli se nejastji vyuv pro ppravu [] The post Koriandr: Orientální koření, které snadno vypěstujete doma first appeared on OK - RECEPTY.

projít na článek

Koriandr setý

Lidé pěstují koriandr již více než 3 500 let a po celá tisíciletí představoval bylinu, které si lidé vážili pro její léčivé vlastnosti. Koriandr má svou domovinu pravděpodobně ve Středomoří. Jako obětní rostlina byl nalezen už v egyptských hrobech faraonů

projít na článek

Perníkové koření

Perníkové koření je snad nejvíce voňavé koření, které se používá. Voní vánočně, rodinnou pohodou, babiččinou kuchyní. Receptů na perníkové koření jsou stovky, každý se trochu liší. V některých zemích se přidává třeba trocha mletého černého pepře, jinde pe

projít na článek

Provensálské koření

Provensálské koření je světově proslulá jihofrancouzská směs aromatických bylinek, z nichž se mnohé používají i jako léčivé rostliny a podporují dobré trávení. Toto koření dodá pokrmům z masa i ryb vůni a chuť typickou pro francouzské speciality a pokrmy

projít na článek

Kardamon

Kardamom je vzácné staré koření, které se používalo už v antice. Pochází z dalekého východu a hojně se pěstuje na Cejlonu neboli Srí Lance. Jedná se o koření příbuzné zázvoru. Aromatický prášek z kardamomu představuje neodmyslitelnou součást arabských káv

projít na článek

STEAKOVÉ KOŘENÍ

Směs koření, vhodné na gril, jak na hovězí, tak i vepřové maso. Ingredience: 170 g hrubozrnné soli 65 g čerstvě drceného barevného pepře 50 g sladké papriky 10 g chilli 8 g kajenského pepře 15 g granulov

projít na článek