Nedostatek hořčíku může vést k předčasnému úmrtí. Jak to poznat a v jaké formě ho do těla dodat?

Nedostatek hořčíku je často přehlíženým tématem. Přesto se hypomagnezémie může projevovat fyzickými i psychickými komplikacemi a v některých případech způsobit i smrt. Jak ji poznat a jak hladinu hořčíku doplnit?

projít na článek

Nedostatek hořčíku může vést i k předčasné smrti. Pociťujete-li některý z těchto příznaků, řešte ho!

Křeče v nohou, únava, nebo dokonce zhoršená funkce centrálního nervového systému, to vše jsou příznaky, které mohou doprovázet nedostatečnou hladinu hořčíku v našem těle. Pokud tomu tak je, je nutné to řešit okamžitě.

projít na článek

V jaké formě nejlépe přijímat hořčík?

Hořčík patří mezi minerály, bez kterých se naše tělo rozhodně neobejde a jeho nedostatek nám může způsobit nepříjemné zdravotní komplikace. Jak ho správně doplňovat? Denně bychom měli přijmout 300 až 400 miligramů hořčíku, abychom pokryli základní potř

projít na článek

Seznam běžných potravin obsahujících hořčík: Tyto jsou ho plné. Vy se nejspíš cpete prášky zcela zbytečně

Hořčík neboli magnesium je tak trochu přehlížená živina. Jenže pokud si jí nebudete hledět, může vám její nedostatek nadělat v těle paseku. A hořčíku by nemělo být ani moc. Přečtěte si, jakými potravinami ho můžete dostat do těla během stravování.

projít na článek

Příznaky nedostatku hořčíku u stromů

Většina pěstitelů ovocných stromků si klade různé otázky. Mezi ně patří například i dotazy týkající se toho, kdy a jak se mají hnojit stromy a jakým způsobem se projevují příznaky nedostatku minerálních látek. V následujícím příspěvku si více rozebereme p

projít na článek

Třetina Čechů trpí zákeřným metabolickým syndromem a netuší to. Pozná se podle tvaru těla

Možná si teď říkáte, jak se dá poznat onemocnění podle tvaru těla. V případě zákeřného metabolického syndromu to jde velmi snadno. Pokud tedy vaše postava vykazuje disproporce, přečtěte si na co se zaměřit a jednejte.

projít na článek