Chystáte se upéct doma chleba? Pak nezapomeňte pořídit opravdu kvalitní mouku a dodržujte postup., jedině tak bude pečivo dokonalé. Základní je, že mouka musí být čerstvá. To platí zejméína pro celozrnnou mouku, která občas žlukne. Takže rozhodně věnujte pozornost datu spotřeby. Na trhu je velké množstvé druhů a každý se hodí na něco jiného. Při pečení chleba tak kombinujte pšeničnou mouku a tmavou žitnou mouku. Před pečením ji opatrně, ovšem pečlivě prosejte do mísy, není to zbytečnost, chléb... Miroslava Mazáčová
Když jste náhle zaskočeni nějakou chutí, nebo potřebujete rychlou večeři či svačinu, hodí se sendvič na tři doby. Obecně víme, že sendvič (anglicky: sandwich) je druh pokrmu sestávajícího ze dvou plátků chleba, mezi které je vložen jeden či více druhů náp
projít na článekUhlohydráty přestavují sloučeninu uhlíku, vodíku a kyslíku, tedy prvků, které mají za úkol zásobovat organismus energií. Uhlohydráty jsou tak nejlepším zdrojem energie pro lidský organismus. Když přijímáme uhlohydráty, naše tělo je rozloží na krevní cukr
projít na článekAsi je to odvážné sem přidávat polévku, který umí asi každý. Je to ale můj první pokus, a kdyby náhodou byla potřeba, tak ji tady zase najdu. Jsou vlastně dvě varianty. Vývarová a smetanová. Takže si dáme tu první.
projít na článekKamut je potravina, která je příbuzná starověké tvrdé pšenici. Jeho složení je ale pro člověka vhodnější a chuťově je sladší. Při přípravě kamutu mohou být použity celá semena nebo jej lze použít ve formě mouky a vloček. Používá se stejným způsobem jako p
projít na článekTakhle jsme se potkali se sousedkou na procházce, chlubila se, že bude dělat plněná rajčata. Nějak jsem na ně dostal chuť. Tak spácháme letní oběd. Zapečená rajčata s mozzarelou | Letní pohlazení
projít na článek