Recept na avokádovou pomazánku s tequilou

Typickým mexickým destilátem obohacená verze klasického receptu. Doba přípravy 15 minut Porce Pro 3 až 4 osoby Ingredience 3 zralá avokáda – vypeckovaná a zbavená slupky 1 polévková lžíce kvalitní tequily (lze použít i mezcal) 1 malá bílá cibule nakrájená zcela najemno 1 paprička jalapeño zbavená semínek a nasekaná na kousky 1/2 čajové lžičky soli Šťáva z jedné limetky Postup V míse rozmačkáme na pastu dužinu z avokád. Následně k této pastě přidáme všechny ostatní ingredience a vše pořádně promícháme. Guacamole s tequilou je hotové a můžeme ho podávat. Výživové hodnoty pro recept na guacamole s tequilou Uvedené výživové hodnoty jsou pochopitelně orientační a přibližné, neboť se budou samotné použité suroviny v tomto ohledu alespoň částečně lišit v závislosti na použitém typu, druhu či odrůdě dané ingredience. Současně je nutné brát v potaz, že jsou výživové hodnoty vypočítány na celý recept, nikoliv na jednu porci. Proto je nezbytné přepočítat si je v případě potřeby na jednu osobu, a to prostým dělením. V tomto konkrétním případě by to znamenalo, že budeme hodnoty dělit 3 až 4 (pokud tedy bude počet konzumentů odpovídat tomuto číslu a pokud tyto osoby zkonzumují alespoň přibližně stejné množství guacamole s tequilou). Základní výživové hodnoty Kalorie celkem 1176,3 Tuky 92 g Z toho nasycené mastné kyseliny 17,9 g Z toho polynenasycené mastné kyseliny 15,4 g Z toho mononenasycené mastné kyseliny 50,3 g Cholesterol 0 mg Sodík 1184,7 mg Draslík 3422,7 mg Sacharidy 83 g Z toho vláknina 53,5 g   Z toho cukry 22,8 g Proteiny 21,9 g Vitamíny, minerály a stopové prvky V pravém sloupci je v procentech uvedeno naplnění doporučené denní dávky daného vitamínu, minerálu či stopového prvku, avšak opět na celý recept. Znovu je tedy nutné dělit reálným počtem konzumentů, abychom dostali skutečné naplnění doporučené denní dávky pro jednu osobu. Vitamín A 27,9 % Vitamín B12 0 % Vitamín B6 45,8 % Vitamín C 294,4 % Vitamín D 0 % Vitamín E 1,1 % Vápník 11,8 % Měď 146,3 % Kyselina listová 87,1 % Železo 10,6 % Hořčík 58,5 % Mangan 52,9 % Niacin 32,3 % Kyselina pantothenová 86,6 % Fosfor 40,8 % Riboflavin 30,3 % Selen 1 % Thiamin 17,5 % Zinek 26 % Vyzkoušejte také jiné recepty Doporučujeme zkusit si připravit třeba salsa verde guacamole, zázvorové guacamole nebo kari guacamole. // Příspěvek Recept na avokádovou pomazánku s tequilou pochází z Guacamole.cz

projít na článek

Klasické guacamole

V tomto receptu si představíme, jak správně připravit klasickou avokádovou pomazánku. Doba přípravy 20 minut Porce Pro 6 osob Ingredience 4 zralá avokáda – vypeckovaná a oloupaná 4 malá zralá rajčata nakrájená na kostičky a zbavená pecek 5 polévkových lž

projít na článek

Vajíčková pomazánka

Přestože už jsou Velikonoce dávno za námi, nabízíme vám několik receptů na vajíčkovou pomazánku či salát. Obojí zajisté patří v tuzemsku mezi vyhledávané pokrmy studené kuchyně, v některých rodinách bývá i tradičním pokrmem k snídaním, svačinám a večeřím.

projít na článek

Recept na kalifornskou pomazánku z avokáda

Jihozápadem Spojených státu amerických osvěžený kalifornský recept. Doba přípravy 10 minut Porce Pro 6 osob Ingredience 4 zralá avokáda zbavená slupky a pecky 1 nadrobno nasekané rajče 2 polévkové lžíce čerstvé šťávy z citronu 1 rozdrcený stroužek česnek

projít na článek

První recept je na světě :-)

Tak pomalu začínáme a první recept je už na světě - vlastně na webu. Žádný zázrak, ale je to jednoduchá a rychlá polévka, která vás zasytí a zahřeje.

projít na článek

Avokádová pomazánka

Jedná se o pomazánku připravenou z avokáda, která je doplněna o další ingredience. Tato pomazánka je vhodná i pro vegetariány a má velkou nutriční hodnotu.

projít na článek