Recept na kalifornskou pomazánku z avokáda

Jihozápadem Spojených státu amerických osvěžený kalifornský recept. Doba přípravy 10 minut Porce Pro 6 osob Ingredience 4 zralá avokáda zbavená slupky a pecky 1 nadrobno nasekané rajče 2 polévkové lžíce čerstvé šťávy z citronu 1 rozdrcený stroužek česneku 1 malá cibule nakrájená nadrobno 1/4 čajové lžičky drceného římského kmínu 3 kapky ostré chilli omáčky Postup Kusy avokáda, citronovou šťávu a česnek vložíme do mísy a vidličkou vše rozmačkáme na hrubou pastu. Poté přidáme zbylé ingredience a vše důkladně promícháme. Tím je kalifornské guacamole připraveno k podávání. Výživové hodnoty pro recept na kalifornské guacamole Uvedené výživové hodnoty jsou pochopitelně orientační a přibližné, neboť se budou samotné použité suroviny v tomto ohledu alespoň částečně lišit v závislosti na použitém typu, druhu či odrůdě dané ingredience. Současně je nutné brát v potaz, že jsou výživové hodnoty vypočítány na celý recept, nikoliv na jednu porci. Proto je nezbytné přepočítat si je v případě potřeby na jednu osobu, a to prostým dělením. V tomto konkrétním případě by to znamenalo, že budeme hodnoty dělit 6 (pokud tedy bude počet konzumentů odpovídat tomuto číslu a pokud tyto osoby zkonzumují alespoň přibližně stejné množství kalifornského guacamole). Základní výživové hodnoty Kalorie celkem 1535,1 Tuky 123 g Z toho nasycené mastné kyseliny 23,9 g Z toho polynenasycené mastné kyseliny 20,6 g Z toho mononenasycené mastné kyseliny 67,2 g Cholesterol 0 mg Sodík 92,5 mg Draslík 4710,9 mg Sacharidy 113 g Z toho vláknina 71 g Z toho cukry 32,1 g Proteiny 29,4 g Vitamíny, minerály a stopové prvky V pravém sloupci je v procentech uvedeno naplnění doporučené denní dávky daného vitamínu, minerálu či stopového prvku, avšak opět na celý recept. Znovu je tedy nutné dělit reálným počtem konzumentů, abychom dostali skutečné naplnění doporučené denní dávky pro jednu osobu. Vitamín A 49,6 % Vitamín B12 0 % Vitamín B6 59,2 % Vitamín C 405,9 % Vitamín D 0 % Vitamín E 2,9 % Vápník 15,4 % Měď 196,9 % Kyselina listová 115,4 % Železo 17,7 % Hořčík 79,2 % Mangan 72,5 % Niacin 45,6 % Kyselina pantothenová 117,5 % Fosfor 54,8 % Riboflavin 42,7 % Selen 2 % Thiamin 25,1 % Zinek 34,6 % Vyzkoušejte také jiné recepty Úpravy guacamole, které by vám mohli zachutnat: klasické, s rybí omáčkou a se slaninou. // Příspěvek Recept na kalifornskou pomazánku z avokáda pochází z Guacamole.cz

projít na článek

Avokádová pomazánka

Jedná se o pomazánku připravenou z avokáda, která je doplněna o další ingredience. Tato pomazánka je vhodná i pro vegetariány a má velkou nutriční hodnotu.

projít na článek

Recept na avokádovou pomazánku s tequilou

Typickým mexickým destilátem obohacená verze klasického receptu. Doba přípravy 15 minut Porce Pro 3 až 4 osoby Ingredience 3 zralá avokáda – vypeckovaná a zbavená slupky 1 polévková lžíce kvalitní tequily (lze použít i mezcal) 1 malá bílá cibule nakrájen

projít na článek

Vajíčková pomazánka

Přestože už jsou Velikonoce dávno za námi, nabízíme vám několik receptů na vajíčkovou pomazánku či salát. Obojí zajisté patří v tuzemsku mezi vyhledávané pokrmy studené kuchyně, v některých rodinách bývá i tradičním pokrmem k snídaním, svačinám a večeřím.

projít na článek

Recept na guacamole s kukuřicí

Výborný recept s kukuřicí. Doba přípravy 25 minut Porce Pro 4 osoby Ingredience 3 vypeckovaná a oloupaná vyzrálá avokáda 1 čerstvý klas kukuřice (lze použít i nakládaný) 1 větší rajče zbavené semínek a nakrájené na menší kousky 3 nakrájené jarní cibulky

projít na článek

Klasické guacamole

V tomto receptu si představíme, jak správně připravit klasickou avokádovou pomazánku. Doba přípravy 20 minut Porce Pro 6 osob Ingredience 4 zralá avokáda – vypeckovaná a oloupaná 4 malá zralá rajčata nakrájená na kostičky a zbavená pecek 5 polévkových lž

projít na článek