S receptem na šťavnaté batátové brownies (veganské, bezlepkové) přišel nedávno domů přítel a já si ho okamžitě zamilovala. Tyhle brownies jsou plné zdravých ingrediencí, šťavnaté, přírodně slazené jen batátami a javorovým sirupem a tááák dobré. Stačí pár ingradiencí a máte hotovo. Všechny ingredience, kromě batát a naší oblíbené bezlepkové mouky, koupíte snadno na stránkách Notino v jejich nové sekci Zdraví. nbsp; Ingredience batáty 3 velké kusy kakao ½ hrnku kokosový olej 1 lžíce vlašské ořechy ½ hrnku arašídové máslo ½ hrnku javorový sirup ⅔ hrnku bezlepková mouka ⅔ hrnku vanilka 1-2 lusky sůl ¼ lžicky prášek na pečení 1 lžička Ovesné mléko 3 polévkové lžíce Na ozdobu můžeme přidat kokosové chipsy v čokoládě. Postup Rozkrojte 3 velké batáty na čtvrtky a upečte je i se slupkou v troubě na 200 stupňů cca 30 minut, dokud nezměknou. Poté je ještě 10 minut povařte. Ze změklých brambor stáhněte slupku. Rozmačkejte batáty vidličkou na kaši. Přidejte javorový sirup, arašídové máslo, vanilku a kokosový olej, kakao, sůl, prášek do pečení, ovesné mléko a bezlepkovou mouku. Nalámejte vlašské ořechy a přidejte je do směsi také. Vše spolu důkladně promíchejte. Směs nalijte do vyšší pečící formy vyložené pečícím papírem a pečte zhruba 45 minut v troubě na tradiční pečení o teplotě 175 stupňů. Podle přítele je to čas tak akorát na to sex. Kamarádka naopak vzkazuje, že se tím nelze řídit, protože by brownies potom mohla mít polovina lidí taky syrové. Hotové brownies můžete servírovat samotné nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny, či ozdobené kokosovými chipsy. Freezer friendly. Stačí zamrazit a vytahovat si po kousíčku klidně celý měsíc. Příspěvek Šťavnaté batátové brownies (veganské, bezlepkové) pochází z Detox chutně
Jarní kolekce 2016 - dřevěné brýle ve světlé a tmavé variantě, nově Brownies na skladě a další dva nové typy dřevěných WoodHoodek - Jungle a Darkness. Pro celý článek klikněte na nadpis.
projít na článekOřechové košíčky připravené po vegansku. Místo žloutku použito arašídové máslo, místo másla margarín, místo kraví smetany kokosová smetana. Ingredience: Těsto: 230 g hladké mouky 150 g vegan margarínu (místo másla) 70 g moučkového cukru lžíce arašídové
projít na článekToto cukroví známe pod jmény brabantské, išlské, ichelské nebo ischelské dortíčky. V této veganské verzi byl místo másla použit margarín Flora a místo žloutku půl lžičky prášku do pečiva. Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 200 g vegan margarínu 1
projít na článekZajímáte se o exotické suroviny a také o zdravou stravu, popřípadě veganské či vegetariánské pochoutky? V tom případě vám jistě neunikl ani chlebovník neboli jackfruit. Ten mnohým připomíná chuť banánu či ananasu a jiní na něj nedají dopustit ani v kuchyn
projít na článekHummus je studený pokrm, kaše z rozmačkané uvařené cizrn\ smíchané se sezamovou pastou (tahini), olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a česnekem. Hummus má velký obsah železa , vitamínu C , kyseliny listové a vitamínu B6 . Díky cizrně má vy
projít na článek