Vánoční focení na sněhu? Na bahně? S námi na vodě.

Vánoční focení je u nás celoroční téma :). Když končí letní prázdniny a v médiích se začínají objevovat náznaky vánočních kampaní,častokrát pod taktovkou fousatého pána „odjinud“, kroutíme nevěřícně hlavou. Už je to zase tady.Pro nás signál, že musíme začít organizovat vánoční focení. Kdy, co, kde a jak? Kdy: Minulý rok se ukázalo, že září není to pravé. Tatínkové užívající si babí léto v kraťasech atričkách s krátkými rukávy nevypadají vánočně ani po hodinách strávených zasněžovánímfotek v editoru Photoshop.Ani listopad se neosvědčil. Nezapomeneme na to, jak během focení roční Adámek drkotalzubama. Tak ho maminka oblékla do péřové bundy s kapucí. Potom, co od nás dostal doručičky na focení vánoční hvězdičku, se nám v hlavě vyrojily vzpomínky na naše dětství atehdejší kultovku, film Americký ninja. V říjnu je relativně stálé počasí, příjemné měkké světlo do pozdního odpoledne, teploty akorát, jerozhodnuto. Co: Loni jsme slavili úspěch s teepee. Letos jsme nehodlali polevit a přemýšleli jsme oněčem, co by bavilo děti i dospělé. Ani na chvilku nás nenapadl ateliér. V duchu filozofie„less comfort more life“ si to zase užijeme venku. „Focení s loďkou.“, vyplulo spontánně z pusy jednoho z nás. „To dává ještě menší smysl, nežteepee“, vypadlo z pusy druhého. „Tak jo“, říkaly pohledy obou dvou. Je rozhodnuto. Začalo to hledáním loďky na všech inzertních serverech. Podél řek a rybníků jsme zvonili nazvonky chatařů a chalupářů a ptali se na pramičky, které už dosloužily nebo jsou z jinéhodůvodu nevyužívané.Moc malá, moc velká, děravá, plechová, nehezká … to byly výsledky hledání.Ale pak se na Bazoši ukázala … Jedeme pro ni. Kde: Rybník, řeka, jezero. Naštěstí se více možností nenabízí. Určitě potřebujeme snadný přístupnejen pro rodiče a děti, ale i pro nás s loďkou a rekvizitami.Potřebujeme mělčinu, nejen pro nás s loďkou a rekvizitami, ale hlavně pro rodiče s dětmi.Pár takových míst v Praze známe, ale nepřišli jsme na žádné, kde bychom naši přítomnosts pramičkou a vánočním stromkem nemuseli řešit s městskou policií nebo, v lepším případě,s partičkou hobbistů z východu s fotovýbavou, kterou jim můžeme jen závidět.„A co u ségry na chatě?“ Jizera, 30 km od Prahy, podmínky ideální (v minulosti už jsme tam fotili) a navíc zázemí, bezkterého, jak se později ukáže, by se to zvládnout nedalo.„Jasně, můžete.“ Slyšeli jsme od Aničky i Honzy a věděli jsme, že je rozhodnuto. Jak: To je na delší vyprávění, takže na samostatný článek ;).Máme ho už rozepsaný, zapracováváme do něj zkušenosti, které každý den s vánočnímfocením v terénu sbíráme ;).Brzy tu článek vystavíme pod názvem “Vánoční focení na sněhu? Na bahně? S námi na vodě II.” Pokud je vám vánoční focení v exteriérech a v našem podání sympatické, rezervujte si svůj termín zde.The post Vánoční focení na sněhu? Na bahně? S námi na vodě. appeared first on Lupefoto.

projít na článek

Ještě jsou volné termínky na vánoční focení

I v OLOMOUCI i v BRNĚ mám ještě volné termínky na vánoční focení s dodáním fotek do Vánoc :-) Celý článek Ještě jsou volné termínky na vánoční focení si můžete přečíst na BABYATELIER.

projít na článek

Vánoční focení na sněhu? Na bahně? S námi na vodě II.

Kdy, co a kde jsme si psali v článku vánoční focení I, nyní je na řadě jak. JAK: Věk dětí, se kterými rodiče na vánoční focení jezdí, je cca 1-6 let. Shodli jsme se na tom, že rodina u jednoho stolu, cukroví a kapr se salátem, to Vánocejsou, ale uvědo

projít na článek

Vánoční fotografování v rodinném centru HEŘMÁNEK v Olomouci

Tento rok jsem se domluvila s rodinným centrem Heřmánek v Holici na vánoční fotografování a to v pátek 26.11. Focení bude probíhat celý den, objednávky na telefonu 777 007 279 :) http://rc-hermanek.cz Celý článek Vánoční fotografování v rodinném centru H

projít na článek

JARNÍ FOCENÍ V PARKU

Jarní focení v parku Krásné jarní (i když trošku deštivé) dny Příští pátek 21.4. jsem si pro Vás připravila JARNÍ FOCENÍ v OLOMOUCKÉM PARKU, má být sluníčko a teplo Těším se na vás Celý článek JARNÍ FOCENÍ V PARKU si můžete přečíst na BABYATELIER.

projít na článek

Focení v přírodě

Milé maminky a tatínkové, příroda ožívá, všude bude zanedlouho spousta barev a vůní, tak přivítejte jaro stylově focení v exteriéru :-) Celý článek Focení v přírodě si můžete přečíst na BABYATELIER.

projít na článek