Perkelt neboli maďarský pörkölt je pokrm podobný českému guláši. Je to národní pokrm. Jedná se o kostky vepřového, hovězího, skopového, jehněčího či drůbežího masa podušené na cibulce a sádle, v pokrmu pak nesmí chybět ani mletá červená paprika, samozřejmě nejlépe maďarská, paprikové lusky a rajčata.
500 g vepřového bůčku 3 lžíce mleté sladké papriky 1 lžíce chilli v prášku 2 lžíce sójové omáčky 2 lžičky česnekové pasty 3 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce soli 1 lžíce mletého pepře Vepřový bůček rozdělíme na menší kusy…
projít na článekVepřový bůček na venkovní grilovačku připravený metodou sous vide. Výborný recept!
projít na článekMáte rádi řízky? Pak vyzkoušejte například variantu z mletého masa se sýrem. Určitě nebudete litovat. Český holandský řízek se vyrábí z tučnějšího masa (vepřový bok), do kterého se přidává sýr (většinou eidam), trocha mléka, vejce, sůl a koření. Hmota se
projít na článekESSENS Vědecká rada pro vás připravila jedinečný produkt ESSENS Collagen FISH, rovněž s vysokým obsahem kolagenu 7 000 mg, díky čemuž se řadí mezi špičku na světovém trhu. ESSENS Collagen FISH je obdoba ESSENS Collagen, vepřový kolagen však byl nahrazen r
Uzení v horkovzdušné troubě se zdá jako možná náhrada za klasickou domácí udírnu. Celodenní uzení masa v domácí udírně je typickým grilováním, ať už se jedná o uzené hrudí, vepřové maso, kuře, klobásu nebo další.Co když ale nemáte přístup k udírně, menším
projít na článek