Zmrzliny a sladká ANNO vína

Zpráva komise č. 8 z odborného bádání v Hlavním městě vína Valticích, zda lze snoubit (sobášit) víno se zmrzlinou.

projít na článek

Cladosporium cellare

Cladosporium cellare je ušlechtilá černá sklepní plíseň, která žije z výparů alkoholu ve víně. Čili tam, kde je technologie výroby vína uzpůsobená delšímu ležení vína v sudech. Typicky zní předpis pro výrobu tokajského vína ve slovenské oblasti, týkající

projít na článek

Svařené víno

Aromatická na hrubo drcená směs do svařeného vína nebo punče. Na 0,25 l vína přidáme 1 lžíci směsi. Do svařeného vína můžeme přidat i ovocný džus (pomerančový, jablečný, višňový), nebo rum či griotku. Složení: citronová kůra, skořice, hřebíček. Balení: S

projít na článek

Balíme na dovolenou U MOŘE

Letní dovolená se blíží! Už se těšíte na popíjení koktejlů, ochutnávání zmrzliny, potápění a celodenní opalování? My už se nemůžeme dočkat! Balíme na dovolenou u moře!

projít na článek

Fenykl celý - sáček 600 ml

Fenykl se s oblibou používá v italské a francouzské kuchyni. Jeho sladká chuť podobná anýzu se využívá při pečení chleba, perníku nebo čajového pečiva. Celý fenykl se přidává do nakládané zeleniny (k červené řepě nebo okurkám) a při výrobě likérů. Fenykl

projít na článek

Fenykl celý - sáček 60 ml

Fenykl se s oblibou používá v italské a francouzské kuchyni. Jeho sladká chuť podobná anýzu se využívá při pečení chleba, perníku nebo čajového pečiva. Celý fenykl se přidává do nakládané zeleniny (k červené řepě nebo okurkám) a při výrobě likérů. Fenykl

projít na článek