Kuřecí kousky skokosovým mlékem

Nedávno mě oslovila výzva pro vytvoření pokrmu s využitím kokosového mléka. První, co mě napadlo, bylo právě toto jídlo inspirované indickou kuchyní. Záměrně jsem však do názvu raději Indii nepoužila, jelikož je recept samozřejmě dosti upraven pro české chutě a někteří gurmáni by mohli vytýkat, že to není typické indické jídlo. Nám to však v tomto podání velmi chutná a přesně o tom vaření má být. Ingredience pro 2 porce 400 g kuřecích prsou 200 ml kokosového mléka 2-3 lžíce oleje 1 lžička kari 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru 2 stroužky česneku 1/2 lžičky drceného římského kmínu 1 menší chilli paprička 1 lžička kukuřičného škrobu čerstvý koriandr sůl Postup Nejprve si připravíme jednotlivé suroviny: Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na kolečka. Na jemné straně struhadla nastrouháme zázvor a česnek. Římský kmín nadrtíme v hmoždíři. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a přidáme kousky kuřecího masa. Doplníme zázvorem, česnekem, kmínem, chilli, kari kořením. Vše orestujeme cca 3 minutky. Poté přilijeme kokosové mléko, osolíme a necháme cca 10 minut mírně vařit. Na závěr vaření zahustíme kukuřičným škrobem smíchaným s vlažnou vodou a velmi krátce povaříme. Já použila lžičku škrobu rozmíchaného s 30 ml vody. Nezapomeňte při zahušťování řádně míchat. Se škrobem také platí raději méně než více. Přidat můžete vždy. Vše doplníme nasekanými lístky čerstvého koriandru, zamícháme a podáváme s rýží basmati. Článek Kuřecí kousky s kokosovým mlékem se nejdříve objevil na Mezi hrnci.

projít na článek

Kuřecí směs sbramboráky

Bramboráčky na nichž je vrstva kuřecí směsí obsahující houby, pórek, a vše vám v restauraci donesou zapečené v malé zapékací misce, jsem poprvé měla možnost ochutnat, když jsem se přistěhovala do Mladé Boleslavi. V zdejších restauracích ho najdete pod poj

projít na článek

RECEPT: Červené kari s kokosovým mlékem

Recept na vynikající červené kari s kokosovým mlékem, cizrnou, variací zeleniny s dušenou rýží a petrželkouVynikající jídlo, které neobsahuje skoro žádné alergeny. Recept je pro 2 osoby. Recept šéfkuchaře Hotelu Amarilis, BoHo Prague Hotel a Hotel King Da

projít na článek

Kuřecí kousky smedovou mrkví akuskusem

Máme tu jaro a s ním i jarní recept s mrkví, petrželkou a kuskusem. Kuskus jako přílohu máme doma velmi rádi. Je rychlý na přípravu-nevaří se a jeho využití je všestranné. Co si tedy pod pojmem kuskus představit? Kuskus je těstovina, jedná se o spařenou k

projít na článek

Uzená křepelka ze Štěpánovska, zelený chřest a černý olivový olej : Jan Kaplan

(4 porce) Marináda na 4 křepelky 1 litr vody 150 g hnědého cukru 300 g mořské soli 5 celých hřebíčků 10 kuliček celého černého pepře 6 kuliček jalovce 9 g růžové soli Sel Rose 3 větvičky tymiánu 2 stroužky lehce rozmáčklého česneku 1 bobkový li

projít na článek

Kuřecí skukuřicí, brambory arajčatovou salsou

Kukuřici u nás doma milujeme na jakýkoliv způsob, ať už vařenou, pečenou nebo grilovanou. S bylinkami, či jen s máslem a solí. Rychlá večeře nebo jako příloha víkendového oběda. Každý způsob její přípravy má něco do sebe a pokaždé je tím pádem trochu jiná

projít na článek