Máme tu jaro a s ním i jarní recept s mrkví, petrželkou a kuskusem. Kuskus jako přílohu máme doma velmi rádi. Je rychlý na přípravu-nevaří se a jeho využití je všestranné. Co si tedy pod pojmem kuskus představit? Kuskus je těstovina, jedná se o spařenou krupici nejčastěji vyráběnou z tvrdozrnné pšenice (může se vyrábět i z jiných obilnin), která se tvaruje do kuliček. V obchode můžeme narazit také na celozrnnou variantu vyráběnou z celých zrn včetně slupky, která si uchovává více vitamínů a minerálů. Dá se použít jako příloha, hlavní jídlo, ve slané či sladké variantě nebo i ve formě salátu. Malému ho připravuji k obědu s kousky zeleniny (mrkev, dýně, petržel, ) a masa nebo také na svačinu s ovocem jako např. mangem (můžete také doplnit lžící jogurtu). Já sama mám ráda sladkou variantu se sirupem (javorový, datlový), skořicí, rozinkami a kousky jablek. Ingredience pro 2 porce 2 kuřecí prsa 3 malé mrkve 1 cibule 1 lžíce medu 2 lžíce olivového oleje 1 lžíce sezamových semínek 1/2 lžičky římského kmínu (čerstvě nadrcený) sůl, pepř Příloha: Petrželkový kuskus 100 g kuskus 250 ml zeleninový vývar nebo voda 2-3 lžíce petrželky 1 lžička másla sůl Postup Menší mrkve nakrájíme na čtvrtiny, cibuli na kolečka a orestujte na oleji na pánvi. Přidáme kmín, med, osolíme a ještě chvíli restujeme. Poté zeleninu naběračkou vyjmeme a do výpeku vložíme maso. Pokud je potřeba přilijeme trochu oleje. Maso osolíme, opepříme a přisypeme sezamová semínka a taktéž restujeme. Zeleninu s masem smícháme a můžeme nechat na cca 3 minutky zapéct v troubě pod grilem. Příloha Kuskus vsypeme do vhodné nádoby (nejlépe užší a vyšší, já používám velký hrnek nebo odměrku), přidáme máslo, sůl a zalijeme horkým vývarem nebo vodou. Promícháme a necháme 10-15 minut odstát (držte se instrukcí na obalu). Kuskus nabere vodu a zdvojnásobí svůj objem. Před samotným podáváním do něj vmícháme nadrobno nasekanou petrželku. Článek Kuřecí kousky s medovou mrkví a kuskusem se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Mám tu pro vás po několika dnech další recept, a i když se jedná o těstoviny, díky smetaně a kuřecímu masu určitě zasytí. Je to jedno z nejoblíbenějších jídel mého manžela a já se přiznám, že ho díky jeho jednoduchosti taky zbožňuju. Popravdě si ani nepam
Ingredience: jedna menší dýně a 1 velká mrkev na 4 porce. Dýni rozkrojíme a vydlabeme semena, ty si můžete dát usušit a chroupat je jsou výborné.Dýni nakrájíme na kostky a s mrkví dáme vařit do papinova hrnce. Trochu přisolíme himalájsou solí.
projít na článekBramboráčky na nichž je vrstva kuřecí směsí obsahující houby, pórek, a vše vám v restauraci donesou zapečené v malé zapékací misce, jsem poprvé měla možnost ochutnat, když jsem se přistěhovala do Mladé Boleslavi. V zdejších restauracích ho najdete pod poj
Nedávno mě oslovila výzva pro vytvoření pokrmu s využitím kokosového mléka. První, co mě napadlo, bylo právě toto jídlo inspirované indickou kuchyní. Záměrně jsem však do názvu raději Indii nepoužila, jelikož je recept samozřejmě dosti upraven pro české c
Kukuřici u nás doma milujeme na jakýkoliv způsob, ať už vařenou, pečenou nebo grilovanou. S bylinkami, či jen s máslem a solí. Rychlá večeře nebo jako příloha víkendového oběda. Každý způsob její přípravy má něco do sebe a pokaždé je tím pádem trochu jiná