Maďarský segedínský guláš

Přinášíme tradiční maďarský recept. Doba přípravy 2,5 hodiny Porce Pro 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 1,5 kila vepřové plece 1,5 kilo bílého kysaného zelí 300 ml smetany s vysokým obsahem tuku (ideálně 30%) 300 ml lehkého bílého vína 150 ml oleje 4 velké cibule 2 polévkové lžíce mleté sladké papriky 1 polévková lžíce mleté pálivé papriky 3 polévkové lžíce hladké mouky 0,5 čajové lžičky celého kmínu 15 kuliček černého pepře 5 kuliček nového koření 3 bobkové listy Sůl Pepř (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Postup V dostatečně velkém hrnci rozehřejeme olej, na kterém dorůžova osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli. Poté sundáme hrnec z plamene, aby olej lehce zchladnul. Přidáme sladkou i pálivou mletou paprikou, rychle vařečkou zapravíme do oleje s cibulí a zalijeme asi 200 ml vařící vody (pokud to neuděláte, paprika vám s největší pravděpodobností zhořkne). Pak už jen přidáme na větší kostky nakrájené maso, proprané a rozkrájené kysané zelí, bobkové listy, kuličky nového koření a černého pepře, kmín, část nálevu z kysaného zelí, bílé víno a vše přiměřeně osolíme. Celou směs důkladně promícháme, přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme 1 až 1,5 hodiny. Až je maso i zelí měkké vlijeme do hrnce směs smetany a mouky a ještě pár minut vše povaříme, aby došlo ke zjemnění a propojení chutí. Na závěr můžeme ještě dosolit a dopepřit. Nezapomeňte Před podáváním nezapomeňte vyjmout bobkové listy a kuličky nového koření a pepře. Podávání Klasickou přílohou je houskový, nebo kynutý knedlík. Tip Jestliže se vám během dušení odpaří velké množství tekutiny, což je značně pravděpodobné, nedolévejte to vodou, ale bílým vínem. Výživové hodnoty pro maďarský segedínský guláš *Uvedené nutriční hodnoty pro maďarský segedínský guláš jsou přibližné   Počet/množství/% naplnění DDD Celkové kalorie 6727,1 Tuky 522,6 g         Nasycené mastné kyseliny 160,9 g         Polynenasycené mastné kyseliny 136,7 g         Mononenasycené mastné kyseliny 182,8 g Cholesterol 1,2 g Sodík 18,1 g Draslík 9,2 g Sacharidy 182,6 g         Z toho vláknina 59,1 g         Z toho cukry 29 g Proteiny 289,2 g Vitamíny, minerály a stopové prvky       Vitamín A 276,1 % Vitamín B12 175 % Vitamín B6 472,3 % Vitamín C 482,4 % Vitamín D 0 % Vitamín E 398,6 % Vápník 112,3 % Měď 169,4 % Kyselina listová 169,1 % Železo 270,9 % Hořčík 158,9 % Mangan 277,1 % Niacin 346 % Kyselina pantothenová 135,8 % Fosfor 376,5 % Riboflavin 317,6 % Selen 574,5 % Thiamin 805,9 % Zinek 279,5 % Příspěvek Maďarský segedínský guláš pochází z Segedinsky-gulas.cz

projít na článek

Segedínský guláš

Segedínský guláš je častým pokrmem českých hospod a restaurací, jeho hlavními ingrediencemi, bez kterých se neobejde a které jsou pro něj charakteristické, jsou vepřové maso a kysané zelí. A co že to vlastně ten segedínský guláš je? Kousky dušeného, šťavn

projít na článek

Segedínský guláš podle Eleka Magyara

Jeden z klasických a léty prověřených receptů. To je původní verze podle Eleka Magyara. Doba přípravy 2 hodiny (den na odležení) Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 800 g vepřového masa 300 g kysanéh

projít na článek

NASKLADNĚNÍ: Segedínský guláš (2 porce) - 600g

Segedínský guláš (2 porce)  Popis: Omáčka s dušeným kysaným zelím, mletou paprikou a kousky libového vepřového masa, zjemněná smetanou. Složení: vepřové maso (33 %), zelí kysané (zelí, voda, sůl, kmín), hovězí vývar (voda, hovězí maso a ko

projít na článek

Segedínský guláš podle Marie Sandtnerové

Recept podle Marie Sandtnerové, ikony české kuchyně a českých kuchařek. Doba přípravy 1,5 hodiny Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 1 kg vepřového bůčku 300 g bílého kysaného zelí 70 g cibule 40

projít na článek

Vegetariánský segedínský guláš s tempehem

Pro milovníky bezmasé kuchyně přinášíme vegetariánský recept s tempehem. Doba přípravy 1 hodina Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 200 g tempehu (může být uzený, nebo marinovaný) 500 g kysaného bílé

projít na článek