Pokud rádi pečete a grilujete kuřecí maso, hledáte jistě často inspiraci na nové marinády k jeho naložení. Existuje jich opravdu veliké množství. Přinášíme pár tipů na opravdu vynikající! Medová s hořčicí Použijte pár lžic medu a pár lžic kvalitní dobré hořčice. Výborná je třeba francouzská, ale záleží na vaší chuti. Přidejte trochu soli, případně i trochu chilli. Množství marinády vždy přizpůsobíte samozřejmě podle toho, kolik masa nakládáte. Tak je to i u dalších marinád, proto množství jednotlivých ingrediencí nejsou uváděna přesně. Marinujte minimálně dvě hodiny. Pomerančová se zázvorem V této variantě marinády je pomeranč skvěle doplněn pikantností zázvoru. Zázvor použijte čerstvý, stačí kousek. Nastrouhejte ho, pak přidejte kůru z pomeranče a smíchejte. Zalijte dobrým pomerančovým džusem, osolte a opepřete. Marinujte také několik hodin. Citrón a hořčice Tak u této verze zkrátka stačí maso potřít oblíbenou dobrou hořčicí, přisolit a připepřit a zakapat ho citrónovou šťávou. Masu dodá křehkost a je krásně měkké. Marinujte zase alespoň dvě hodiny. Pivní s česnekem Dobrým pivkem maso nemusíte jen zapíjet. Trochu ho odlijte do marinády. Třeba tato pivní je výborná! Do piva přidejte několik prolisovaných stroužků česneku, mletý kmín, pepř a sůl. Můžete marinovat až osm hodin. Kefírová s česnekem Česnek si rozumí také s kefírem. Několik jeho prolisovaných stroužků přimíchejte do kelímku kefíru. Přisolte a připepřete podle chuti. Marinujte pár hodin. Tip na pečené kuřátko! Pokud ji použijete na kuře pečené v troubě, vykouzlí vám na něm tato marináda výbornou křupavou kůrčičku! Přikryjte ho před pečením alobalem, který odstraňte až čtvrt hodinky před dopečením. Grepová s balzamicem Jako základ použijte dobrý grepový džus. Do něj vmíchejte pár lžic balzamica a bylinky dle vaší chuti. Skvělý je v této marinádě například tymián. Sůl se přidává až před grilováním nebo pečením! Marinujte ideálně přes noc. Vínová s rozmarýnem a tymiánem Ke kuřecímu masu můžete přidat skoro každý druh vína. Je to dobrá kombinace. Vyberte některé dobré suché a přidejte do něj pár rozmarýnových a tymiánových větviček. Můžete přihodit i několik hřebíčků (samozřejmě se bavíme o koření!). Po pár hodinách v této marinádě vytvoříte základ pro opravdovou delikatesu! Článek Marinujeme kuřecí se nejdříve objevil na Mkmb.
Dnes mám pro vás tip na využití růžičkové kapusty. Tato zelenina je zdrojem vitamínů, minerálních látek a můžete ji zpracovávat různými způsoby. Ať už restovaná se slaninou jako příloha, připravovaná nad párou nebo právě jako součást polévky. Nejlepší je
(4 porce) Pyré z medvědího česneku 200 g medvědího česneku 50 g másla sůl muškátový oříšek Medvědí česnek spařte ve vroucí osolené vodě a okamžitě zchlaďte. Dejte do thermomixu, přidejte nakrájené máslo a rozmixujte. Podle potřeby zřeďte trochou vod
projít na článekBramboráčky na nichž je vrstva kuřecí směsí obsahující houby, pórek, a vše vám v restauraci donesou zapečené v malé zapékací misce, jsem poprvé měla možnost ochutnat, když jsem se přistěhovala do Mladé Boleslavi. V zdejších restauracích ho najdete pod poj
Kukuřici u nás doma milujeme na jakýkoliv způsob, ať už vařenou, pečenou nebo grilovanou. S bylinkami, či jen s máslem a solí. Rychlá večeře nebo jako příloha víkendového oběda. Každý způsob její přípravy má něco do sebe a pokaždé je tím pádem trochu jiná
Mám tu pro vás po několika dnech další recept, a i když se jedná o těstoviny, díky smetaně a kuřecímu masu určitě zasytí. Je to jedno z nejoblíbenějších jídel mého manžela a já se přiznám, že ho díky jeho jednoduchosti taky zbožňuju. Popravdě si ani nepam