Počítání kalorií se považuje za spolehlivý způsob, jak sledovat, co jíme. Podle nových výzkumů je ale tohle vodítko hodně nepřesné a nejvíc nahrává výrobcům nízkokalorického jídla.
Před pár dny jsem si znovu pročítal deníky Jana Zábrany (Celý život, Torst 2001) a našel jsem tam i pár zajímavých vět o Milanu Kunderovi. Když už se o něm (a o rozhovoru, který Hostu poskytla jeho žena Věra) zase jednou mluví a píše, tak dva úryvky ze Z
projít na článekHledáte-li vegetariánskou alternativu tohoto skvělého jídla, pak oceníte tento sojový recept. Doba přípravy 90 minut Porce Pro 3 až 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 100 g kostek sojového masa 500 g bílého k
projít na článekPro milovníky bezmasé kuchyně přinášíme vegetariánský recept s tempehem. Doba přípravy 1 hodina Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 200 g tempehu (může být uzený, nebo marinovaný) 500 g kysaného bílé
projít na článekJednoduchý a chutný recept z vepřové kýty. Doba přípravy 80 minut Porce Pro 4 osoby (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 700 g vepřové kýty 700 g kysaného bílého zelí 250 ml smetany na šlehání 3 ks cibule 4 lžíce sádla
projít na článekRecept podle Marie Sandtnerové, ikony české kuchyně a českých kuchařek. Doba přípravy 1,5 hodiny Porce Pro 5 až 6 osob (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ingredience 1 kg vepřového bůčku 300 g bílého kysaného zelí 70 g cibule 40
projít na článek