O pochoutkách zlepivé rýže, čínsky zongzi (vysl.cung-c‘) 粽子, jsme už kdysi psali. Zongzi se nejvíce pojídají vdobě Svátku dračích člunů 端午节, který letos připadá na 25.června. Někteří Číňané říkají, že ty nejlepší „rýžové balíčky“ se připravují vjihočínské provincii Guangdong (vysl. Kuang-tung), popř.vsousední autonomní oblasti Guangxi (vysl. Kuang-si). Stím nemůžeme než souhlasit. Pouliční stánek „U Čchünů“ vhistorické části Kantonu – pochoutky zongzi zde připravují téměř čtyřicet let. Náplň se skládá zlepivé rýže, pečeného vepřového masa, houževnatců (hub šiitake), arašídů, slaného vaječného žloutku afazolí mungo (vigna zlatá). >> The post Pochoutky zongzi (fotoblog) first appeared on Lao Ma.
Náš #catering se skvěle hodí na rodinné oslavy i na firemní večírky. Na nic si nehrajeme, artistické ani molekulární pochoutky u nás nenajdete, ale připravíme Vám opravdové pohoštění, na kterém si každy pochutná. Více na www.cateringsvacek.cz The post CAT
projít na článekV dnešní konkurenci je těžké najít obalové řešení, které by splňovalo všechny požadavky na kvalitu, praktičnost a ekologickou šetrnost. My jsme však o krok napřed! Jako jediná firma na trhu vám nabízíme revoluční papírové krabičky s hliníkovou vrstvou - o
projít na článekDžuveč s tuňákem, rekonstrukce někdejší pochoutky. • Kdo měl rád džuveč s tuňákem? • Odkud přicházela kdysi oblíbená rybí specialita? • Proč nelze opatřit přesnou recepturu obsahu balkánské konzervy? • [] The post Džuveč s tuňákem. Hledání ztraceného času
S příchodem podzimu se také zkracují dny, prodlužuje noc a je méně slunečního svitu. To působí nejen na naši náladu, ale také na hladinu vitamínu D v našem těle. Ten si totiž umíme vyrobit pouze syntézou z kůže, která byla vystavena slunečním paprskům. V
Maso už je naloženo, zelenina nachystána, grill se rozehřívá… a lahev kvalitního vína se chladí v lednici. Svoje první jarní grilování si bez ní už neumím představit. Dobře už totiž vím, že tichá i šumivá vína se hodí k pochoutkám na grilu daleko lépe než