RAJČATA

Rajčata jsou bohatá na vitamíny A, C, E, kyselinu listovou, vlákninu, draslík, železo a zinek. Nejcennější je však mimořádně silný antioxidant zvaný lykopen. Tento přírodní lapač volných radikálů je až dvanáctkrát účinnější než vitamín E a dvojnásobně předčí betakaroten. Pro náš organismus i pokožku je velmi cenný, protože podporuje regeneraci buněk.

projít na článek

Jak na krásná rajčata i na podzim + dva recepty

Je tady začátek podzimu a vy máte obavu, aby vám všechna rajčata dozrála. Chcete-li sklizeň co nejvíce prodloužit, stačí dodržet pár osvědčených triků. Budete mít vlastní plody v perfektní kvalitě a navíc můžete sklízet v ... více Příspěvek Jak na krásná

projít na článek

SUŠENÁ RAJČATA

Sušení rajských jablíček u nás není zcela běžné a pokud nám nepomůže sluníčko, není ani jednoduché; navíc trvá poměrně dlouho. V jižní Evropě je na rozpálených střechách suší běžně. Naložená do olivového oleje s kořením jsou potom výtečnou pochoutkou.

projít na článek

Recept na nejlepší ratatouille 

Někteří tento název možná znají jen z filmu o myších od Disney. Myši v něm připravovali tento blíbený venkovský zeleninový guláš. Hlavními surovinami jsou cuketa, lilek, červená a žlutá paprika, rajčata a cibule. Můžete však přidat i další oblíbenou zelen

projít na článek

Quinoa se sušenými rajčaty, rýží a hlívou ústřičnou

200 g quinoi200 g rýže basmati80 g sušených rajčat,200 g hlívy ústřičnésvazek naťové cibulky,5 snítek bazalky5 snítek hladkolisté petrželky1 citron4 stroužky česnekuUrčeno pro 4 porce. Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme nasekanou naťovou cibulku a

projít na článek

Španělské potraviny vládnou letní gastronomii

Plánuje udělat zahradní oslavu a rádi byste se při přípravě pokrmů inspirovali španělskou kuchyní? Španělská kuchyně stejně jako každá přímořská kuchyně se vyznačuje lehkostí, lahodnou chutí a svěžestí. Španělská kuchyně byla v historii silně ovlivněna st

projít na článek