Recepty z dýně od Elišky

Dýně známe všichni, ale málokdo je dokáže zpracovat. I u nás doma se dlouhá léta dělaly například dýňové kompoty, do kterých moje maminka přidávala ještě ananasovou tresť a většinou návštěvy nepřišly na to, co to vlastně je? Nazvali jsme dýňové kompoty amarouny a jejich úspěch byl pověstný.

projít na článek

CHCETE ZHUBNOUT? JEZTE DÝNĚ!

Šálek uvařené dýně pokryje více než 200% doporučeného denního příjmu  vitaminu A . Ten pochází z karotenoidů, které mají na svědomí oranžovou barvu dýní. Vitamin A zlepšuje zrak, zejména za špatného osvětlení, brání vzniku rakoviny a prospívá zdraví kůže.

projít na článek

Podzimní nápady - jak vydlabat dýni na Halloween?

Zvyk dlabat dýně má původ v irské legendě o Jackovi, který za svého života tak hřešil, že po smrti musí bloudit v dýni a svítit si svíčkou na cestu. Na konci října se už brzy stmívá a světlo, které se line z vydlabané dýně, vypadá ve tmě opravdu efektně.

projít na článek

Chutné recepty z cukety

Na otázku, jak upravit v kuchyni cuketu, existuje nespočetné množství receptů a rad. Podívejte se na nejlepší recepty z cukety. The post Chutné recepty z cukety first appeared on Odzkoušeno.cz.

projít na článek

Video recepty

Podívejte se na recepty pro zdravé sezónní vaření.

projít na článek

Podzimní dýňové proteinové cookies

podzim a dýně jdou za mě neodmyslitelně ruku v ruce. Vlastně se na ně každý rok těším. Na dýně, takovou tu intimní a kreativní atmosféru a na nové střihy kabátů.   No ale k věci. Můj přítel je blázen do cvičení a zdravé stravy a pravidelně chodí domů s n

projít na článek