Sedím v bistru uprostřed nedávno zrestaurované tovární haly a zasmušile hledím na celozrnný sendvič s avokádovou pomazánkou a krůtími prsíčky. Jsem v hlubokých rozpacích. Kdybyste mě zabili, nezapamatuju si, jak se vlastně tenhle evergreen, tenhle megahit hipsterských občerstvoven, správně jí. Rukama? Aby si o mě naproti sedící Gazelí Královna myslela, že jsem primitivní prase? Schválně se někdy podívejte do zrcadla, až budete jíst třeba obyčejný šunkový chlebíček s vejcem. Nic moc, že? I kdybych byl Gandalf Bílý křížený se Seanem Connerym, avokádová kašička na obličeji spolehlivě zlikviduje veškerou lidskou důstojnost. Nebo snad příborem? Abych vypadal jako křupan, který neví, že sendvič se přeci jí ZÁSADNĚ rukama? No co… Nakonec se nějak rozhodnu. Prostě NĚJAK. Jenže to nekončí u sendviče. Pokračuje to tím, že nevíte, jak se správně vyslovuje Cordon Bleu nebo jak se balí usárna na čundr. Stejné rozpaky cítí i novopečený majitel vozu při prvním najíždění do automyčky nebo korporátní zaměstnanec na prvním firemním večírku. Nebo také fotograf, když poprvé vyšle svoje veledílo do veřejného prostoru. Namátkou: Mám správně kompozici? Co když si někdo zobrazí EXIF? Jak vysvětlím, že jsem nehybného puštíka, jehož jediný pohyb je občasné zamrkání, fotil na dvoutisícinu sekundy? Nepřehnal jsem to s tím doostřením? Není to přesaturovaný? Všimne si někdo těch přepalů? A tak dále… Je tu ale jedno tajemství, které všechno tohle naše pinožení a obavy ze soudů těch druhých staví do poněkud jiného světla. Prozradím vám ho. Připraveni? Ano? Tak tedy: Nestarejme se o to, co si o nás myslí ostatní. Ostatní mají totiž dost starostí s tím, co si o nich myslíme my. The post SENDVIČ S AVOKÁDEM first appeared on dusanovo.cz.
Tartare di tonno 255 Kč Tuňákový tatarák s avokádem, mangem, šalotkou, rajčaty, petrželkou a koriandrovým dresinkem
projít na článekVěděli jste, že tofu natural se výborně hodí k přípravě sladkých svačin a dezertů? Pro milovníky kakaové chuti jsem připravila dezert plný bílkovin, zdravých tuků, oslazený pouze datlemi a trochou datlového sirupu. Budete potřebovat (3 porce): 250
projít na článekBrunch každou poslední sobotu v měsíci Přivítáme Vás sklenkou Prosecca a naservírujeme Vám 4chodové menu skládající se z dvanácti různých pokrmů. Neomezená konzumace vody a kávy je samozřejmostí. Menu 25.2. Chléb s avokádem a Burratou Uzený losos, křen
projít na článekAvokádo (Persea Americana) je bohatým zdrojem vitamínů a minerálních látek. Obsahuje jen málo cukru, ale naopak hodně vlákniny, díky čemuž pomáhá udržovat pocit sytosti. Netypické je také složení mastných kyselin, které se v avokádu podobá olivovému oleji
projít na článekSmoothie, vitamínové shaky či přírodní šťávy se těší nebývalé popularitě. A to je dobře. Dostat z ovoce a zeleniny maximum, a přitom si ještě pochutnat je dnes snadné a zároveň zábavné, protože je na vás, jaké zvolíte ingredience. Jeden den to může být ze
projít na článek