Skvělý zeleninový závin

Doba přípravy surovin: 10 minut Doba vaření: 120 minut Ingredience: TĚSTO: 200 g polohrubé mouky 1 vejce 2 lžíce oleje 2 4 lžíce vody 1 lžička octa 1 lžička soli nasekaná bazalka NÁPLŇ: 500 g rajčat 1/2 menší cukety 2 barevné papriky 1 cibule 2 stroužky česneku olivy 200 g tvrdého sýra (150 g šunky) sůl, pepř, oregano, bazalka Postup přípravy: Z mouky, vejce, oleje, vody, octa, soli a nasekané bazalky připravímě těsto (o něco měkčí než na nudle). Zabalíme ho do fólie a necháme 30 min. odpočinout. Rajčata nařízneme, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme nasekanou cibulku, česnek na plátky a přidáme rajčata. Směs dusíme do zhoustnutí. Sejeme z ohně a vmícháme sušené oregano a čerstvou bazalku, osolíme, opepříme. Z těsta vyválíme tenkou placku a pomocí válečku přeneseme na pečicí papír. Těsto poklademe šunkou (lze vynechat), cuketami a paprikami pokrájenými na plátky, potřeme rajčatovou směsí, posypeme olivami, strouhaným sýrem, osolíme, opepříme, dochutíme bylinkami a pomocí pečicího papíru srolujeme do závinu. Povrch lehce potřeme olivovým olejem, posypeme zbylým sýrem, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.

projít na článek

ZELENINOVÝ KEČUP

1kg jablek1kg cibule0,5kg mrkve0.5kg celeru1kg červené řepy1kg protlaku Zeleninu uvaříme do měkka v 1,5l vody s třemi bobkovými listy, které pak vytáhneme a zeleninu rozmixujeme. Přidám protlak, 0.5l octu, 1kg cukru, 15g solí, lžičku skořice, lžičk

projít na článek

Letní zeleninový salát s tarhoňou

Recept na rychlý těstovinový salát, ve kterém užijeme úrodu ze zahrádky a dobře si pochutnáme. Salát si můžeme s sebou vzít i do práce či na cesty.

projít na článek

Pečení s mandlovou moukou a makovou náplní: neobvyklé kombinace

Mandlová mouka se stává velmi populární v poslední době. Jedná se o mouku vyrobenou z mletých mandlí, která má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah sacharidů. Díky tomu je ideální pro lidi, kteří se snaží o redukci sacharidů v jejich stravě a pro ty, kteří

projít na článek

Recepty na ratatouille

Ratatouille je tradiční francouzský zeleninový pokrm. Připravuje se zejména v okolí města Nice. Jméno pochází z okcitánského slova ratatolha, což znamená míchaný pokrm. V Katalánsku je podobný pokrm nazýván xamfaina a na Mallorce tumbet.

projít na článek

Zeleninový salát s tuňákem a vajíčkem

Salát ze zeleniny, tuňáka a vařeného vejce je lehké a zároveň syté jídlo, které je ideální do teplejších dnů. Zeleninu si můžete namíchat podle svého gusta (např. ředkvičky, cuketa, paprika, mrkev, fenykl, baby špenát, rukola, polníček…) ale já se v tomto

projít na článek