Roláda bez mouky a ještě za 30 minut i se servírováním? Tohle si nemohl nechat Láďa Hruška ujít. Ingredience: 6 vajec 3 lžíce moučkového cukru 4 lžíce kakaa 1 smetana ke šlehání Čokoládové lupínky/banán 1 ztužovač do šlehačky Postup: Rozdělíme si žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme moučkový cukr a vyšleháme do pěny, poté všleháme kakao. Nakonec vmícháme sníh. Hotové těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct na 7-8 minut při 180 °C. Roládu necháme vychladnout srolovanou v utěrce. Mezitím si vyšleháme šlehačku, kterou těsto potřeme. Podle chuti můžeme přidat kousky čokolády či ovoce. Nakonec zarolujeme. The post Šlehačková roláda bez mouky appeared first on Recepty Ládi Hrušky.
Ingredience: - kapr bez kůže 800 g - máslo 60 g - cibule 40 g - stroužek česneku - červené víno 2-3 dl - 20 g hladké mouky a 20 g másla na jíšku - 4 kuličky pepře - nasekaná petrželová nať - a pokud máme - 60 g nakládaných cibulek Postup:
projít na článekNejčastější příčina nedostatku hořčíku v lidském těle spočívá v příjmu stravy chudé na hořčík. Přitom není tak těžké najít potraviny, které obsahují dostatečné množství hořčíku. Je jen otázkou, jak je využít v každodenním jídelníčku. Jde například o produ
projít na článekProdukty z kukuřice mě zajímají už mnoho let, doteď jen jako konzumenta. Tím však nemám na mysli popcorn nebo bourbon, který je z větší části z kukuřice vyrobený taky. Jednou z mých oblíbených je mexická kuchyně, tortilly nebo třeba nachos. Tak jsem si je
projít na článekZaměřujeme se na VÝHRADNĚ BEZLEPKOVOU výrobu a prodej:- čerstvá teplá hotová jídla, chlazená hotová jídla, trvanlivá hotová jídla- čerstvé i vakuově balené slané a sladké pečivo "od snídaně do snídaně"- knedlíky kynuté "klasické" i plněné sladké, knedlíky
projít na článekUž jste někdy pekli linecké cukroví z jogurtu a pudinkového prášku? Zkuste to letos jinak a vykouzlete dětem úsměv na rtech při vykrajování „smajlíků“. Linecké patří spolu s perníčky a rohlíčky mezi první vánoční cukroví, které pečeme. Letos jsme se rozho
projít na článek