Zázvorové guacamole

Klasické suroviny plus blahodárný žlutý asijský kořen. Doba přípravy 15 minut Porce Pro 4 osoby Ingredience 3 zralá avokáda – vypeckovaná a oloupaná 1 polévková lžíce zcela najemno nadrceného/rozmixovaného kořene zázvoru 1 rozdrcený stroužek česneku 2 polévkové lžíce nasekaných čerstvých koriandrových listů Šťáva z jedné menší limetky 1 čajová lžička drceného kmínu 1 čajová lžička soli Špetka chilli Postup Pecek zbavená a oloupaná avokáda vložíme do mísy a rozmačkáme je (vidličkou/mačkadlem) na hrudkovitou pastu. Poté vložíme do mísy zbylé suroviny a vše důkladně smícháme. Zázvorové guacamole je připraveno k servírování. Výživové hodnoty pro zázvorové guacamole Uvedené výživové hodnoty jsou pochopitelně orientační a přibližné, neboť se budou samotné použité suroviny v tomto ohledu alespoň částečně lišit v závislosti na použitém typu, druhu či odrůdě dané ingredience. Současně je nutné brát v potaz, že jsou výživové hodnoty vypočítány na celý recept, nikoliv na jednu porci. Proto je nezbytné přepočítat si je v případě potřeby na jednu osobu, a to prostým dělením. V tomto konkrétním případě by to znamenalo, že budeme hodnoty dělit 4 (pokud tedy bude počet konzumentů odpovídat tomuto číslu a pokud tyto osoby zkonzumují alespoň přibližně stejné množství zázvorového guacamole). Základní výživové hodnoty Kalorie celkem 1128,7 Tuky 92,6 g Z toho nasycené mastné kyseliny 18 g Z toho polynenasycené mastné kyseliny 15,5 g Z toho mononenasycené mastné kyseliny 507 g Cholesterol 0 mg Sodík 2356,7 mg Draslík 3475,2 mg Sacharidy 78,1 g Z toho vláknina 52,2 g Z toho cukry 22,9 g Proteiny 22 g Vitamíny, minerály a stopové prvky V pravém sloupci je v procentech uvedeno naplnění doporučené denní dávky daného vitamínu, minerálu či stopového prvku, avšak opět na celý recept. Znovu je tedy nutné dělit reálným počtem konzumentů, abychom dostali skutečné naplnění doporučené denní dávky pro jednu osobu. Vitamín A 38,8 % Vitamín B12 0 % Vitamín B6 41 % Vitamín C 309,9 % Vitamín D 0 % Vitamín E 0,7 % Vápník 16,7 % Měď 147,6 % Kyselina listová 83,2 % Železo 26 % Hořčík 64,4 % Mangan 62,9 % Niacin 33,9 % Kyselina pantothenová 85,4 % Fosfor 40,4 % Riboflavin 33 % Selen 2,5 % Thiamin 17,6 % Zinek 26,8 % Vyzkoušejte také jiné recepty Zachutnat by vám mohli například i guacamole s kayenským pepřem, mangem či parmezánem a bazalkou. // Příspěvek Zázvorové guacamole pochází z Guacamole.cz

projít na článek

Recept na avokádovou pomazánku s tequilou

Typickým mexickým destilátem obohacená verze klasického receptu. Doba přípravy 15 minut Porce Pro 3 až 4 osoby Ingredience 3 zralá avokáda – vypeckovaná a zbavená slupky 1 polévková lžíce kvalitní tequily (lze použít i mezcal) 1 malá bílá cibule nakrájen

projít na článek

Dietní guacamole se sýrem cottage

Netradiční, přesto však velice chutná a stále nanejvýš zdravá dietní verze se sýrem cottage. Doba přípravy 15 minut Porce Pro 2 až 3 osoby Ingredience 2 dobře vyzrálá avokáda 300 g sýru cottage 4 stroužky česneku 4 polévkové lžíce čerstvé šťávy z limetky

projít na článek

Recept na guacamole s kukuřicí

Výborný recept s kukuřicí. Doba přípravy 25 minut Porce Pro 4 osoby Ingredience 3 vypeckovaná a oloupaná vyzrálá avokáda 1 čerstvý klas kukuřice (lze použít i nakládaný) 1 větší rajče zbavené semínek a nakrájené na menší kousky 3 nakrájené jarní cibulky

projít na článek

Klasické guacamole

V tomto receptu si představíme, jak správně připravit klasickou avokádovou pomazánku. Doba přípravy 20 minut Porce Pro 6 osob Ingredience 4 zralá avokáda – vypeckovaná a oloupaná 4 malá zralá rajčata nakrájená na kostičky a zbavená pecek 5 polévkových lž

projít na článek

Guacamole s rybí omáčkou

Několik typických surovin chybí, jedna velmi netypická přebývá. To je varianta s rybí omáčkou. Doba přípravy 20 minut Porce Pro 4 až 6 osob Ingredience 4 vyzrálá avokáda – oloupaná a zbavená pecek 2 čajové lžičky rybí omáčky 1/2 čajové lžičky soli 2 polé

projít na článek