Žemlovka s rebarborou

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s rebarborou 500 g rebarbory, 6 housek nebo rohlíků, 300 ml mléka, 80 g másla, 3 lžíce cukru, 2-3 vejce, 4 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, mletá skořice, máslo na vymazání mísy, strouhanka Jak postupovat při přípravě žemlovky? Housky (rohlíky) nakrájíme na plátky, a dáme do hlubší mísy. Mléko zahřejeme, rozpustíme v něm krystalový cukr cukr a máslo, vylijeme na housky a zakryjte necháme chvilku odstát. Pak přimícháme rozšlehaná vejce. Rebarboru oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky, posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru se špetkou ml. skořice a promícháme. Mísu vymažeme máslem a posypeme strouhankou. Na dno vložíme polovinu rohlíky, na ně navrstvíme připravenou rebarboru a zakryjeme ji druhou polovinou rohlíků. Dáme péct do vyhřáté trouby. 175 stupnu asi 30 minut. Na vrchní vrstvu naneseme ušlehaný sníh z bílků a trochu cukru a pečeme do zlatavé barvy.

projít na článek

Pudinková žemlovka

Ingredience - co budete potřebovat na pudinkovou žemlovku 1 ks vánočka 1 litr mléka 2 vejce 4 oloupaná jablka 1 pudink vanilkový 250 g tvarohu hrudkovitý 1 balení vanilkového cukru čokoládová poleva cukr krystal dle chuti Jak postupovat při pří

projít na článek

Pomerančová žemlovka s brusinkami

Ingredience - co budete potřebovat na pomerančovou žemlovku s brusinkami 3 šálky nakrájeného toustového chleba na kostičky, (nebo briošky, bagety) hrst sušených brusinek (podle potřeby a dle chuti) Pomerančový likér Grand Marnie, Cointreau (nebo jiný pom

projít na článek

Slaná žemlovka se sýrem, vajíčkem a šunkou

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku se sýrem, vajíčkem a šunkou 3 šálky na kostičky nakrájeného toustového chleba (nejlépe den starého) 3 velké vejce 1 šálek mléka 1 šálek nasekané šunky 1/2 šálku plus 2 polévkové lžíce strouhaného sýra, třeba

projít na článek

Banánová bábovka podle Kluci v akci

Bábovka je pečivo s dírou uprostřed. Jedná se o tradiční druh pečiva, které dostávala jako odměnu za pomoc při porodu porodní bába (dnes dula), odtud jméno bábovka. Původně měla bábovka podobu těsta prokládaného vrstvami ovoce, pravděpodobně jako dnešní ž

projít na článek

Žemlovka s karamelizovanými jablky

Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s karamelizovanými jablky 50g másla 7-8 středně velkých jablek 180g krystalového cukru cca 560ml smetany na šlehání toustový chléb (nebo i rohlíky, vánočka .. dle chuti) 4 žloutky 400-500g tvarohu (k ochu

projít na článek