Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.
Výroba domácí šunky je v podstatě návratem k tradicím minulého století. Připravte si kvalitní domácí šunku a k tomu domácí chléb s vysokým obsahem vlákniny. Na rozdíl od hotových produktů budete přesně vědět, co v šunce je. A hlavně oceníte chuť, která je
Hlavním pravidlem pro úspěch pěstování orchidejí je, co nejvíce se přiblížit přírodním podmínkám. Většina orchidejí v přírodě jsou epifyty, což znamená, že rostou na jiných stromech, lpí na drsné kůře nebo dokonce na kamenech. Nejoblíbenější odrůdou jsou
Irský mech (Sagina subulata) patří mezi jednu z nejoblíbenějších rostlin. Vytváří malé mechové kopečky, které rostou velice hustě. Vypadá jako jemný zelený koberec, na kterém se v létě objevují bílé drobné kvítečky ve tvaru hvězdy.
Kdo by neznal odpalované těsto. Zvládne ho i úplný začátečník. Používá se na mnoho dobrot, jako jsou větrníky, věnečky a jim podobné sladkosti.
Punč může být buď alkoholickým nápojem pro dospělé, nebo i nealkoholickým pro děti. V chladných zimních večerech zajisté neodoláte tomuto voňavému teplému nápoji, nic jiného vás tak nezahřeje jako punč. Možnost ochutnat jej máte v zimě snad na každém váno
Česnek je v podstatě jedna z nejstarších bylin, která se kdy celosvětově pěstovala jak pro své využití v kulinářství a gastronomii, tak i pro své léčebné účinky. První zmínky o využití česneku jsou staré již 4000 let a pocházejí ze staré Číny. Později se
Vánoční hvězda, latinsky Euphorbia (Poinsettia) pulcherrima, je zajímavá a slavnostně vyhlížející rostlina, která již neodmyslitelně patří k symbolům našich Vánoc. Nejčastěji své interiéry zdobíme jasně červenými druhy, ale vyšlechtěny jsou i odlišně vyba
Existuje mnoho různých izolačních materiálů, ale jen jeden z nich je dokonalý za jakýchkoli podmínek. Tímto materiálem je myšlena montážní pěna, které se také říká chytrá pěna. Proč tedy používat zrovna montážní pěnu?
Veverka obecná (Sciurus vulgaris), slovensky veverica obyčejná nebo také drevokocúr, je jedno z nejznámějších a nejroztomilejších zvířat u nás. Kdo by ji neznal? Vyskytuje se v různých odstínech rezavé, šedé nebo černé barvy.
Sova pálená (Tyto alba) je rozšířena po celém světě. Její zobrazení se nachází na rodových erbech nebo ve znacích měst. Jde o tichého nočního lovce s dokonale vyvinutým sluchem, který umožňuje lapit kořist i v naprosté tmě. Jak poznáte sovu pálenou? Je to
Název dýně hokaido zní docela cizokrajně. Říká vám to něco? Díky obsahu dobře stravitelného polysacharidu je tato dýně velice léčivá a vhodná pro lidi s oslabenou slinivkou a pro diabetiky. Obsahuje vitamíny B1, B2, B3, beta-karoten, minerální látky a dra
Pizza patří mezi pokrmy, které italskou kuchyni proslavily po celém světě. Jde o v průměru asi 30 cm velký kruhový plát připravený z mouky, kvasnic, soli a olivového oleje. Těsto se musí řádně vyválet (vytáhnout), jinak by po upečení převládalo těsto nad
Jedinečné šedozelené listy krásnohlávku dělají z tohoto keře skvělého partnera pro zimní květiny. K neutrální šedozelené barvě se ostatní barvy báječně hodí. Moc hezká je kombinace krásnohlávku s leukotoí Scarletta, libavkou nebo okrasným zelím. Je velmi
Kala je symbolem čistoty a krásy. Je typickou představitelkou svatební kytice. Kaly jsou vyhledávané pro své nádherné květy se zajímavě tvarovanými, velkými toulci. Některé druhy kvetou v zimě, jiné v létě. Obě skupiny mohou ozdobit byt, pestrobarevné let
Kdo vyrůstal na vesnici, nebo na venkov jezdil za svými prarodiči, určitě si pamatuje na časy, kdy byly najednou králíkárny prázdné a nastala takzvaná doba králičí čili doba, kdy bylo králičí maso k jídlu na denním pořádku. V současnosti patří pokrmy z kr