České nápady cz - nápady českého kutila

Krkovice - nejlepší recepty. Langoše z bílého jogurtu. Jelení guláš. Hrnková bábovka. Slepice na paprice – recepty. Tvarohový krém do dortu. Výpis z katastru nemovitostí podle jména. Srnčí guláš. Dušená kapusta. Rajská polévka z protlaku. Pečené vepřové koleno.

projít na web

Vajíčková pomazánka

Přestože už jsou Velikonoce dávno za námi, nabízíme vám několik receptů na vajíčkovou pomazánku či salát. Obojí zajisté patří v tuzemsku mezi vyhledávané pokrmy studené kuchyně, v některých rodinách bývá i tradičním pokrmem k snídaním, svačinám a večeřím.

projít na článek

Recepty na gulášovou polévku

Gulášová polévka má svůj původ v Uhrách, ale u nás již zcela zdomácněla a lze ji považovat za stabilní složku české kuchyně. Tradiční gulášovka obsahuje maso, cibuli a vařené brambory. Typická je svou červenou barvou, výraznou chutí a měla by být dostateč

projít na článek

Recepty na výborné palačinky

Palačinky chutnají nejen dětem, ale i dospělým, a mají ještě jedno velké plus. Patří mezi poměrně rychle připravená jídla, takže jimi snadno vyřešíte problém, co narychlo k večeři. Potřebujete jen mouku, mléko, sůl a vejce a to vše míváte většinou doma v 

projít na článek

Recepty na králičí játra

Asi se mezi námi najde dost takových, kterým se při představě jídla z vnitřností zvedne žaludek. Leckdo si nechá při pohledu na čerstvé hovězí žaludky či na výbornou českou dršťkovou polévku zajít chuť. A někdo dokonce nedá do pusy ani obyčejná vepřová či

projít na článek

Anturie

Tato exotická rostlina je charakteristická svým netradičním vzhledem. Květ anturie je tvořen voskovitým toulcem žluté nebo oranžové barvy. Anturie patří mezi rostliny, které kvetou i na nepříliš slunném stanovišti. Z květů se můžete těšit poměrně dlouho a

projít na článek

Recepty na kapání do polévky

Kapání patří mezi rychlé zavářky do polévky. Jako rychlé zavářky se označují ty zavářky, které pořídíme z domácích surovin a přitom vyžadují pouze minimální přípravu a velmi krátkou dobu k provaření v polévce. Rychlé zavářky můžeme rozdělit na vaječné zav

projít na článek

Kysané zelí

Léto skončilo, přichází období chřipek a nachlazení. Jak posílíte svou obranyschopnost? Zařaďte do svého jídelníčku kysané zelí. Už staří mořeplavci věděli, že se bez kysaného zelí nemohou vydat na mnohaměsíční plavbu. Nakrouhané naložené listy bílého zel

projít na článek

Bramborový salát

Když se řekne bramborový salát, většina z nás si představí oblíbenou vánoční přílohu. Ale je škoda si tuto pochoutku dopřávat jen o Vánocích. Výraznou chuť bramborového salátu v různých obměnách znali již v Rakousku-Uhersku a carském Rusku, najdeme ho v k

projít na článek

Zvlhčovač vzduchu

Suchý vzduch v domácnosti je velmi nepříjemnou záležitostí pro jeho obyvatele. Co s tím? Trpíte podrážděným kašlem a problémy s horními cestami dýchacími? Potom je pravděpodobné, že příčinou tohoto projevu je právě nedostatek vlhkosti v prostorách, kde tr

projít na článek

Péče o vánoční kaktus

Vánoční kaktus neboli Schlumbergera pochází z deštných pralesů tropické Brazílie. Postupným křížením vznikly kultivary nejrůznějších barev, které se běžně objevují v nabídkách zahradnictví. Vánoční kaktus je rostlina velmi náročná na teplotní podmínky. Za

projít na článek

Primule

Primule, prvosenka, petrklíč, to jsou názvy pro jednu z nejkrásnějších rostlin jara. Prvosenka je považována za prvního posla tohoto ročního období. Komu by tato rostlinka neudělala radost po šedé, studené zimě. Primule existuje v neskutečné barevné škále

projít na článek

Koza na řezání dřeva

Koza na řezání dřeva je praktický pomocník obyvatel rodinných domů a chalupářů při zpracovávání dřeva. Koza na řezání dřeva slouží jako nosič, na který se pokládá dřevo a toto se postupně rozřezává. Na našem trhu je celá řada koz na řezání, které se od se

projít na článek

Jak pěstovat vinnou révu

Vinná réva je rostlina z čeledi révovitých. Někdy se označuje též jako evropská réva nebo jako ušlechtilá réva. Její plody (bobule) se nazývají hrozny (nesprávně hroznové víno), používají se k přímé konzumaci, k sušení a kandování a především jako surovin

projít na článek

Buxus

Domovinou této pomalu rostoucí a celoročně zelené rostliny je západní, střední a jižní Evropa, severní Afrika, Malá Asie. Roste v keřovém patře smíšených lesů. V houštinách, křovinách, na skalnatých svazích, převážně na vápencích. Jedná se o vždyzelený, v

projít na článek

Kuře soté

Kuřecí maso je oblíbenou pochoutkou všech věkových skupin. Obliba kuřecího masa je dána tím, že je velmi rychle připraveno a je cenově dostupné. Asi málokdo má v dnešní době příležitost zabít a oškubat si vlastní kuře nebo pravidelně využívat jiný zdroj k

projít na článek