ČRS-MO1-České-Budějovice

ČRS MO 1 České Budějovice je místní organizace Českého rybářského svazu. Stará se o své i svěřené revíry. Zajišťuje členům povolenky. Zabývá se rybochovem.

projít na web

Lososi z inkubátorů vypluli do volné přírody

Rakouští odborníci dnes otevřeli pět inkubačních schránek, které do říčky Kamenice v národním parku České Švýcarsko umístili v lednu tohoto roku. Každá ze schránek obsahovala dva tisíce jiker lososů obecných ve vývojovém stádiu tzv. očních bodů. Inkubační

projít na článek

Video ukazující krásy rybaření

Na následujícím odkazu naleznete video ukazující jak je rybaření pestrý a krásný koníček. www.youtube.com/watch?v=8-sA6YXd1TY#t=21

projít na článek

Zajímavý výzkum Fakulty rybářství a ochrany vod

VE VODĚ ROSTOU KONCENTRACE POZŮSTATKŮ LÁTEK Z LÉKŮ I DROG Odpadní vody v naší zemi jsou stále více kontaminované pozůstatky psychoaktivních látek – tedy drog. Vyplývá to z šetření Fakulty rybářství a ochrany vod (FROV) Jihočeské univerzity v Českých Buděj

projít na článek

Historie a tradice sportovního rybolovu v Českých Budějovicích

Dne 14. října 1912 se konala v hostinci „ U Hromádků“ ustavující schůze Českého rybářského spolku v Českých Budějovicích, na níž byl zvolen šestičlenný výbor v čele s předsedou, obecním starším, Josefem Šubertem. Výbor si vyhradil právo rozhodovat o přijí

projít na článek

Štika na grilu s citrónovou omáčkou

Ingredience: - štika 4 porce - bílý jogurt 2 lžíce - citronová šťáva - cukr krystal - majonéza 100 g - olej - pepř - petrželka - sůl Postup: Porce štiky pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Osolíme je, opepříme, pokapeme olejem, vložíme do rozeh

projít na článek

Pečení pstruzi na másle

Ingredience: - pstruh 2ks - rozmarýn 3-4 větvičky - citron 2 ks - střední brambory 4-5 ks - máslo 70 g Postup: Celé brambory řádně očistíme kartáčkem, omyjeme a osušíme. Do každé brambory uděláme tenké zářezy nožem a na paříku uvaříme do poloměkka. Líste

projít na článek

Kapr na červeném víně

Ingredience: - kapr bez kůže 800 g - máslo 60 g - cibule 40 g - stroužek česneku - červené víno 2-3 dl - 20 g hladké mouky a 20 g másla na jíšku - 4 kuličky pepře - nasekaná petrželová nať - a pokud máme - 60 g nakládaných cibulek Postup:

projít na článek

Biftek z kapra

Ingredience: - slanina 120 g - kapří filety 800 g - sůl - olej - drcený kmín - koření (pepřové či steakové) - alobal Kapří filety naporcujte na stejně široké proužky (šířka proužku = výška bifteku). Porce masa osolte a okořeňte a následně stáčejt

projít na článek

Nový světový rekord Okouna říčního

Vše nasvědčuje tomu, že začátek nového roku přinesl nový světový rekord okouna. Podle neoficiálních informací vážila tahle ryba 4,65 kg. Tento okoun byl uloven v Polsku na řece Visle poblíž města Wloclawek. Více informací se dozvíte zde

projít na článek

Výroční členská schůze

Dne 16.3.2013 se konala výroční členská schůze. Zajímavá byla především debata, protože nedávné dění v organizaci přineslo mnoho podmětů k diskusím, a tak se schůze poměrně protáhla. Byl pořízen audiozáznam celé schůze, který si můžete poslechnout zde. P

projít na článek

UPOZORNĚNÍ PRO NAŠE ČLENY - UZAVŘENÍ KANCELÁŘE

Z technických důvodů bude kancelář 15.11.2023 + 16.11.2023 uzavřena

projít na článek

VÝLOVY JDOU, RYBA NA VÁNOCE BUDE

Naše organizace spravuje několik desítek chovných rybníků, kde se chovají ryby od vykulení v líhních po tržní velikost. Nabídka je pestrá. Chová se i bílá ryba, která bývá opomíjena na jiných vodách. Nyní probíhají výlovy dorostlých kusů i násady, která s

projít na článek

Rybníkářské řemeslo v průběhu dějin

Rybníkářská tradice českých zemí se táhne stovky let zpátky. První rybníky se zakládaly už ve 12. století, kdy byla stále většina české kotliny zarostlá pralesy. Od té doby prožilo české rybníkářské řemeslo mnoho úspěchů a mnoho změn. Nejvíce z nich se u

projít na článek

Úspěšný rok Českých závodníků

Letošní rok je velmi úspěšný pro naše reprezentační týmy v rybářském sportu. Úspěšné tažení českých rybářů zahájili muškaři na MS které se konalo koncem května u nás v Jižních Čechách. Získali zde zlatou medaili v družstvech i v Jednotlivcích. Mistrem svě

projít na článek

Pár grafů o vývoji JČÚS

Následující graf znázorňuje kolik bylo vydaných povolenek v jednotlivých letech. Také je zde vydět vývoj ceny kapra za kg, která je proplácena JČÚS jednotlivým organizacím za jeho vysazení do revíru. Následující graf ukazuje vývoj vysazovaných a ulovenýc

projít na článek